Kultainen ikä on täyttä kultaa Sammatissa

Kultainen ikä on täyttä kultaa Sammatissa

Sammatin seurakunnan toimintaan on jo pitkään kuulunut Kultaisen iän kerho. Aloitteen tekijä, Vappu Heino on edelleen mukana, uskollisena kerhon jäsenenä.

- Meillä oli sellainen joka toinen viikko kokoontuva keskustelukerho. Se ei ollut mihinkään sitoutunut. Kun toimintaan tarvittiin ryhtiä, päätimme ottaa yhteyttä seurakuntaan, kertoo Vappu Heino.

Väinö Kaijasilta, joka silloin oli seurakuntaneuvoston puheenjohtaja, otti kerhon seurakunnan piiriin ja huolehti siitä, että toimintaa varten saatiin pieni avustus. Sammatin seurakuntatalo hankittiin vuonna 1970 ja talon korjaus seurakuntakäyttöä varten valmistui 1975. Kultaisen iän kerhon tapaamiset järjestetään seurakuntatalolla.

Sen  parasta antia ovat kohtaamiset, elämänviisaus ja lempeän ymmärtäväinen asenne maailmaan. Sammatin seurakuntatalo on tuttu paikka, hyvässä seurassa viihtyy.

Kultaisen iän kerhoa vetää diakoni Emilia Alander (sijaisena Tiina Eriksson). Mukana  on vaihteleva määrä kerholaisia, Kalevalanpäivän aattona koolla olivat Vapun lisäksi Maire Valkjärvi, Pirkko ja Unto Heikkilä ja Anneli Laine. Annikki Brown ja Marjatta Niittymäki avustivat kahvituksessa.

- Väkeä on näiden vuosikymmenien aikana ollut mukana vaihtelevasti, välillä enemmän, välillä vähemmän. Tämä on aaltoliikettä, tietää Vappu Heino ja hymyilee aurinkoisesti.

Sammatin seurakunnassa vapaaehtoistyön perinne on pitkä. Kultaisen iän kerhon jäsenet ovat pitkään olleet mukana toiminnassa, osallistuneet ja auttaneet. Kultaisen iän tuomalla arvokkuudella he voivat istua kahvipöytään ja antaa nuoremmille vuoron palvella.

Kerhon tapaamisissa tärkeimpänä aiheena on edellisen sunnuntaina evankeliumiteksti. Usein on lisäksi joku toinen, ajankohtainen aihe. Keskustelu on vilkasta, tällä kertaa puhuttiin kaikille tutusta Kalevalasta ja siitä, mihin eepoksen henkilöistä itse kukin tunsi samaistuvansa. Samalla, kun pohdittiin Kalevalan henkilöitä, puhuttiin elämästä muutenkin. Tutut virret kuuluvat aina ohjelmaan.

Kultaisen iän kerhossa ei ole ikärajoja. Se ikä, jonka tuntee omalla kohdallaan olevan kultainen, on oikea ikä. Mukaan voi tulla, joka toinen torstai on kerhopäivä ja kokoontumisiin ei tarvitse ilmoittautua, tulla vain.

Kerho  kokoontuu kuukauden viimeisenä torstaina kello 13 - 14.30. Tervetuloa mukaan!

Kultaisen iän kerhon tapaaminen Sammatin seurakuntatalolla. Eturivissä vas. Vappu Heino, Maire Valkjärvi, Pirkko Heikkilä ja Anneli Laine. Takarivissä vas. Annikki Brown, diakoni Emilia Alander, Marjatta Niittymäki ja Unto Heikkilä.