Ajankohtaisia tapahtumia

Ajankohtaisia tapahtumia

Antti Ketosen joulukonsertti Karjalohjan kirkossa sunnuntaina 11.12.2016 (Klikkaa isommaksi!)

Karjalanpiirakkapäivän reippaita leipojia.

Nuoria leipojia karjalanpiirakkapäivänä.

Antti Ketosen joulukonsertti Karjalohjan kirkossa 11.12.2016

Yhtye Neljän Suoran laulusolisti Antti Ketonen piti joulukonsertin Karjalohjan kirkossa sunnuntaina 11.12.2016. Hienon konsertin erityispiirteenä oli upea valaistus, joka loi hienoa tunnelmaa laulujen lomaan.

Karjalanpiirakkapäivä 26.10.2016

Karjalohjan kivikirkossa leivottiin karjalapiirakoita keskiviikkona 26.10.2016 paikallisten Marttojen johdolla. Leipomaan oli löytänyt tiensä sekä lapsia että varttuneempaa väkeä. Päivi Seger Martoista näytti aluksi kuinka taikinaa tehdään ja leipurit pääsivät veivaamaan mukana. Tunnelma oli leppoisa ja vinkkejä jaeltiin piirakoiden rypytyksestä, jauhojen laadusta  sekä piirakoiden paistoajasta. Välissä juotiin kahvit ja maisteltiin piirakoita, onneksi niitä jäi  vielä kotiinkin vietäväksi. Voisi sanoa, että elämä rypytettiin stressittömäksi naisenergian voimin. Seurakunnan väki ja Martat kiittää kaikkia osallistujia ja alkaa suunnittelemaan seuraavaa leipomistapahtumaa.

Karjalohjan kivikirkon uudelleen käyttöönoton 25-vuotisjuhla 4.9.2016

Karjalohjan kivikirkon uudelleen käyttöönotto 25 v.

Lohjalla 4.9.2016

Presidentti Tarja Halosen tervehdys

Yhteistyö on turvamme

Karjalohjan kivikirkon korjaus ja uudelleen käyttöönotto 25 vuotta sitten oli suuri yhteinen ponnistus. Lasikirkon rakentaminen oli aikanaan eräänlainen nopea kriisin ratkaisu. Salaman tuhoaman vanhan mahtavan kivikirkon korjaus oli monien mielestä tarpeettoman suuri investointi pienelle seurakunnalle. Vakuutettiin haikeuden häviävän.

Toisin kävi. Karjalohjalaisten – sekä ympärivuotisten että kesäseurakuntalaisten – yhteinen tunto oli sekoitus haikeutta, tietynlaista noloutta olla heikompi kuin menneet sukupolvet, jotka olivat paljon huonommissa oloissa alkuperäisen kirkon tännekin rakentaneet.  Ja sitten tarvittiin niitä, jotka sytyttivät innostuksen tulen.

Tarvitaan myös yksittäisen ihmisen vastuuta, en tiedä kaikkia, mutta mieleeni tulee ilman muuta silloinen kirkkoherra Linnanvirta, joka oli varsinainen Ritari Peloton.  Musiikkijuhlat – upea Heikki Orama musiikkikanttorimme ja ennen kaikkea ne lukemattomat suurelle yleisölle nimettömiksi jääneet puurtajat, jotka toimivat asian hyväksi täällä Karjalohjalla että hätyyttelivät herroja Helsingissä. Ja tässä sitä nyt ollaan! Onneksi olkoon!

Vaikeat asiat näyttävät usein jälkeenpäin itsestään selviltä – jopa helpoilta – mutta sitä ne eivät ole olleet aikanaan.  Sekä suuressa että pienessä meidän tulisi muistaa se sukupolvien ketju, millä me tätä maailmaa rakennamme. Jokainen sukupolvi, jokainen ihminen on kunnioituksemme arvoinen. Säällinen elämä on ihmisen itsensä, mutta myös kanssaihmisten asia.

Yhdessä me rakennamme paremman, kestävämmän maailman. Äitini suku on vuosisatojen ajan asunut näillä seuduin. Ja ehkä on hyvä sen vuoksi lopettaa äitini sanoihin: Ei elämä aina reilua ole, mutta senhän takia täällä ollaan, että maailma paremmaksi tulisi.