Luentosarja vanhemmuuden tueksi Mäntynummessa

Luentosarja vanhemmuuden tueksi Mäntynummessa

Lohjan seurakunta, 5.10.2015

Luentosarja vanhemmuuden tueksi Mäntynummen seurakuntatalossa 20.10., 27.10. ja 3.11. Ruokailu klo 16.30-17.15, ohjelma klo 17.30-19. Suunnittelusta, organisoinnista ja lasten ohjelmasta vastaavat Lohjan seurakunnan kasvatuksen työntekijät. Ohjelma on maksuton. Ruuasta vapaaehtoinen maksu omantunnon mukaan. Ilmoittautumiset viimeistään 11.10. mennessä pastori Jenni Pesolalle **@**. Mainitsethan ilmoittautuessasi aikuisten ja lasten lukumäärän sekä lasten iät.

Luentosarja on osa Lohjan seurakunnan Kutsu 2015 –tapahtumaa. Luennoitsijana toimii itsetuntemuskouluttaja, enneagrammiohjaaja Seija Taivainen.

Seija Taivainen kertoo pohtineensa paljon sitä, mitä uutta ja konkreettista seurakunta voisi tarjota lasten ja nuorten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville nykyisten toimintojen rinnalle. Tästä syntyi  idea uudesta luentosarjasta.

-  Kun olen viisitoista vuotta pitänyt parisuhde- ja itsetuntemuskoulutuksia, yhä selvemmäksi on tullut, että itsetuntemus ja itsensä ja moninaisuuden hyväksyminen ovat avaimia hyviin vuorovaikutustaitoihin kaikissa ihmissuhteissa.

Erilaisia persoonallisuuttamme kuvaavia systeemejä on monia. Yksi niistä on enneagrammi. Seija Taivaiselle enneagrammin yhdeksän erilaista näkökulmaa elämään kolahti 90-luvun lopulla niin, että hän lähti ohjaajakoulutukseen Coloradoon. Sieltä hän palasi hyvin vaikuttuneena ja niin innoissaan, että hän alkoi tarjota kursseja.

- Sain ymmärrystä itseeni eikä innostus ole laantumaan päin, kun näen, kuinka ihmiset saavat rakennusaineita elämänsä erilaisiin tilanteisiin.

Kaksi kirjaakin on tästä intohimosta syntynyt. Enneagrammi on itsetuntemustyökalu, joka kertoo yhdeksästä erilaisesta tavasta hahmottaa elämää.

- Yhdeksästä hyvästä tyypistä siis. Kun tunnen oman tyyppini vahvuudet ja varjon kasvattajana, voin välttää sudenkuoppia ja ylilyöntejä, jotka tekevät hallaa kaikille ihmissuhteille, varsinkin suhteelleni lapseen, jonka persoona on vasta kehittymässä.

20. lokakuuta alkava luentosarja on tarkoitettu kaikille äideille, isille ja lasten ja nuorten kanssa toimijoille.  Luentosarja lähtee liikkeelle perusteista, mitään pohjatietoja ei tarvita. Taivainen itsekin kokee kasvatusalan ammattilaisena, äitinä ja kolmen lapsenlapsen mummina, että erilaisten ihmisten kanssa toimiminenon paras perehdyttäjä.

- Saan joka päivä perehtyä erilaisiin persooniin, samoin kursseilla. Enneagrammin avulla voi tunnistaa sekä omia että toisten, erilaisten ihmisten ominaisuuksia.Ymmärrys itseä ja toisia kohtaan lisääntyy.

Enneagrammin avulla voi huomata, mitä itsessä voi kehittää, jotta oma ja toisten, perheen lasten ja aikuisten, hyvinvointi lisääntyisi.

- Samalla huomaan, mitkä lahjoistani ovat vasta nupuillaan tai kokonaan käyttämättömiä.

Tämä kaikki tuo hyvää tasapainoa lasten kanssa elämiseen.

- Itsetuntemus auttaa arvostamaan itseä. Se saa aikaan kukoistusta. Kukoistava ihminen kasvattaa kukoistavia lapsia.