Moniääninen kirkko

Moniääninen kirkko

Teologian tohtori, dosentti Seppo Suokunnas on teologisen opintopiirin vieraan torstaina 8.10.

Lohjan seurakunta 8.10.2015

Teologisessa opintopiirissä esitellään tänä syksynä kaikki Suomen evankelisluterilaisen kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet. Syksyn luentosarjan teemana on ”Moniääninen kirkko”. Torstai-iltana 8.10. vuorossa on Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY. Teologian tohtori ja yliopiston emeritus opettaja Seppo Suokunnas kertoo opintopiirissä SLEY:n synnystä ja raamatuntulkinnasta.

-Pohdimme myös, mikä on pappien ja maallikoiden eli seurakuntalaisten asema liikkeessä, kertoo pastori Arja Penttinen.

SLEY:n toiminnan periaatteet liittyvät luterilaiseen uskonkäsitykseen. Se näkee tehtäväkseen toiminnassaan pitää esillä uskonpuhdistuksen perintöä ja luterilaisen tunnustuksen sisältöä. SLEY on tunnettu raamatullisesta tulkinnasta naispappeudesta.

- Nainen ei Raamatun perusteella voi olla pappi, on heidän opetuksensa. Tämä merkitsee hankaluuksia tehdä yhteistyötä seurakunnassa tai hoitaa messun papillisia tehtäviä, toteaa Arja Penttinen.

Illan aikana selviää, miten Raamattua tulisi tulkita ja mikä on sen asema kyseisen herätysliikkeen piirissä ja miten papit ja maallikot eli seurakuntalaiset ovat liikkeessä mukana.

Seppo Suokunnas on toiminut Evankeliumiyhdistyksen johtajana, Helsingin Yliopiston käytännöllisen teologian dosenttina, virsikirjakomitean sihteerinä ja seurakuntapappina. Hänen erikoisalueitaan ovat saarna, virret ja liturgiikka. Hän oli merkittävässä roolissa nykyisen virsikirjan uudistamistyössä 1970- ja -80-luvuilla. Seppo Suokunnas on tehnyt väitöstyönsä evankelisten laulukirjasta, Siionin kanteleesta. Suokunnas on kirjoittanut myös hengellisiä kirjoja. Hän on toiminut evankelisessa herätysliikkeessä koko ikänsä ja kirjoittanut elämänkertakirjan evankelisen liikkeen isästä F.G. Hedbergistä. Kirja ilmestyi vuonna 2011.

Teologinen opintopiiri seurakuntakeskuksessa torstaina 8.10. kello 18 (kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Seuraavien opintopiirien aiheet: 12.11. klo 18 SEKL, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Niilo Räsänen, 10.12. klo 18 Rukoilevaisuus, TM, uskonnon ja psykologian lehtori Annikki Huhta sekä Herännäisyys, pastori Erkki Helminen. Yhteyshenkilö pastori Arja Penttinen, p. 050 539 0123, Lohjan ev.lut. seurakunta.

Teologinen opintopiiri on matalan kynnyksen ryhmä.

Arvostamme enemmän ajankohtaisia kysymyksiä kuin valmiita vastauksia. Siksi alustajiksi on kutsuttu teologian asiantuntijoita laidasta laitaan.

Haluamme oppia keskustelemaan teologisista kysymyksistä avoimesti ja monipulisesti ja toistemme ajatuksia kunnioittaen. Lue lisää.