Isältä Pojalle, sukupolvelta toiselle

Isältä Pojalle, sukupolvelta toiselle

(Länsi-Uusimaa, 19.9.2015)

"Isi kato, mäkin osaan!"- lapsi hihkaisee ilmoille onnistumisen kokemuksensa. Hän on katsonut tarkkaan mallia vanhemmastaan ja sitten ottanut ohjat omiin käsiinsä. ”Mäkin pystyn tohon, mä opin ja osaan.”

Vanhemman silmät kirkastuvat lapsen riemusta. Ehkä hän näkee lapsessa vilahduksen itsestään. " Tommoinen mäkin olin. Välillä siihen on vaikea uskoa, aika kulkee niin nopeaan. Kenestä kaikista mä otinkaan mallia? Keneltä opin tänään elämää?"

Mieheksi kasvanut Poika Jeesus kertoi aikaa sitten keneltä hän oppi elämää. Hän kertoi Poikana tekevän sitä, mitä näkee Isän tekevän. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaiken, mitä itse tekee. Isä näyttää Pojalle sellaisiakin tekoja, jotka saavat muut hämmästymään. Isällä on valta antaa elämä ja niin on nyt Pojallakin.

Elämän jatkumisen näkeminen seuraavissa sukupolvissa on lahjaa vanhempien sukupolvelle ja itse elämä on lahja uudelle sukupolvelle. Opit kulkevat niin hyvässä kuin pahassa vanhemmilta lapsille ja monesti myös toisinpäin. Jos saisit nimetä yhden asian, jonka haluaisit välittää tuleville sukupolville, mikä se olisi? Mistä haluaisit muiden ottavan mallia? Keneltä tai mistä opitaan elämää tulevaisuudessa? Entä toisinpäin? Minkä opin haluaisit jakaa menneen minäsi kanssa?

Mieheksi kasvaneen Pojan Isä halusi välittää rakkautta Pojalleen ja Hänen kauttaan koko maailmalle. Isä ja Poika kertovat hyvässä Hengessä menneille ja tuleville sukupolville rakkauden ja armon sanomaa. Tuo sama kolmiyhteinen Jumala haluaa olla mukana tässäkin päivässä, kun me opimme ja opettelemme elämää. Lapsilleen hän antaa malliksi ja voimaksi oman rakkautensa.

Erica Stick

vs. seurakuntapastori