Eksynyt, mutta tallessa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Eksynyt, mutta tallessa

(Länsi-Uusimaa, 8.8.2015)

Jumala etsii väsymättä yhteyttä luomaansa ihmiseen, jonka hän teki rakkautensa kohteeksi. Elämässä on erityisia aikoja, jolloin tuo monelle etäinen ja käsittämätön Jumala tuntuu tulevan lähemmäs ja puhuttelevan esimerkiksi jonkin vaikean tilanteen kautta. Elämän ahdingot riisuvat ihmisen paljaaksi. Turvapaikkaa ei tunnu enää löytyvän, kaikki polun päät on tutkittu, ulospääsyä ei ole.

Tulee mieleen Raamatun kertomus eksyneestä lampaasta (Luuk. 15:4-7). Miten yksin ja väsynyt, miten täynnä kauhua tuo pieni eläin onkaan varmasti ollut. Moni elämänsä vastoinkäymisissä ja liian kovissa paineissa eksynyt ihminen voi varmasti kokea jotakin samaa kuin laumastaan eksynyt lammas.

Lammas ei aina halua kulkea sinne, minne paimen sen veisi. Lammas on kasvattajien mukaan, jos ei nyt ihan järjetön eläin, niin hyvin itsepäinen ainakin. Se on arka ja pelokas, usein vähän typerä, eikä ymmärrä omaa parastaan. Kuulostaako tutulta? Harmillisen sopiva kuvaus ainakin itseeni.

Lammaslauman hyvinvointi on täydellisen riippuvainen sen omistajan taidoista ja mielenkiinnosta. Kaikki paimenet eivät ole hyviä. Jeesus on Raamatun mukaan hyvä paimen, joka välittää lampaistaan. Hän etsii kadonneen käsiinsä, sitoo haavat ja kantaa takaisin kotiin. On ihmeellistä, että hän aina löytää meidät, vaikka olisimme itseltämmekin hukassa! Ja vaikka pettyneinä itse puhuisimme itsellemme tuomion kovia sanoja, hän ei niihin yhdy. ”En minäkään sinua tuomitse,” hän sanoo Johanneksen evankeliumissa aviorikoksen tehneelle naiselle, ja muutama luku myöhemmin: ”En ole tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen.” Vanhassa rukouksessa sanotaankin osuvasti: Herra- avuttomuuteni pohjalla, siellä sinä odotat voimasi kanssa.

Krista Kallio

Diakoni / Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja