Tuhlaajapoika ja tuhlaajakartongit

Tuhlaajapoika ja tuhlaajakartongit

(Länsi-Uusimaa 1.8.2015)

Kesäkuun alussa valmistauduimme isosten ja leirin työntekijöiden kanssa pitämään Saaristo 1 -rippikoulua Högsåran saarella. Teimme jo valmiiksi kartongista päiväohjelman, leirisäännöt ja muita leirillä tarvittavia asioita. Nämä laitettaisiin leirikeskuksen seinälle saavuttuamme sinne. Pakkasimme tarvittavat asiat valmiiksi ja vielä lopuksi tarkistimme, että kaikki on mukana.

Sitten koitti leirin aloituspäivä. Kirkkokentällä laitoimme tavarat bussiin ja lähdimme kohti Högsåraa. Aivan loppuun asti emme kulkeneet bussilla, vaan saarelle kuljettiin lossilla, jonka kannelle kannoimme kaikki tavaramme. Lossikyydin jälkeen leirikeskuksen isäntä meitä vastassa, ja laitoimme tavaramme hänen pakettiautoonsa, joka kuljettaisi ne loppumatkan.

Leirikeskuksessa huomasimme, että kansio, jossa säilytimme kartonkeja, olikin jäänyt bussiin. Joutuisimme tulemaan toimeen ilman niitä. Teimme päiväohjelmat ja muut jutut uudestaan, mutta niistä ei tullut yhtä hienoja kuin alkuperäisistä johtuen käytettävissä olleista materiaaleista.

Vertauksessa tuhlaajapojasta (Luuk. 15:11–32) Jeesus vertaa Jumalaa isään, jonka poika haluaa lähteä maailmalle, eikä halua enää ikinä kuullakaan isästään. Elämän kova puoli kuitenkin iskee poikaa vastaan, ja tuhlattuaan koko isältään saamansa omaisuuden hän palaa nöyränä kotiin isänsä luo. Isällä olisi täysi oikeus olla vihainen ja olla ottamatta poikaansa takaisin, mutta hän iloitseekin poikansa kotiin palaamisesta ja järjestää suuret juhlat. Ihmisen palaaminen Jumalan luokse on riemullinen asia!

Leirin loppupuolella saimme kartonkikansion lopulta takaisin bussikuljettajan tuotua sen lossille käytyään tekemässä toisen kuljetuksen lähistölle. Vaihdoimme heti päiväohjelmat ja muut kartongit aiemmin tehtyihin hienompiin. Isoset ja työntekijät vallannut riemu oli valtava. Kadonnut kansio oli löytänyt tuhlaajapojan tavoin tiensä kotiin! Mutta tämä ilo ja riemu eivät ole mitään verrattuna siihen, mikä taivaassa on kun ihminen palaa takaisin Taivaaseen vievälle tielle.

Juha-Pekka Heino, kesätyöntekijä

Lohjan seurakunta