Elämän perustukset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Elämän perustukset

(Länsi-Uusimaa 25.7.2015)

Jeesus opettaa ensi sunnuntain evankeliumitekstissä talonrakentamisesta. Järkevä ihminen on sellainen joka rakentaa talonsa kalliolle, kun taas tyhmä ihminen rakentaa hiekalle. Sateen, tulvan ja myrskyn tullessa kalliolle rakennettu talo kestää, kun taas hiekalle rakennettu talo sortuu kuin korttitalo. (Matt. 7:24-29)

Jeesus opettaa perustusten tärkeydestä. Niin taloa rakentaessa kuin elämässä yleensä perustukset ovat se asia jotka mittaavat rakennelmien kestävyyden. Jos talon rakentaa hiekkapohjalle, ei se kestä. Samoin jos elämänsä, toimintansa ja työnsä rakentaa huonolle perustalle, ei se pitkän päälle kestä vaikka vähän aikaa kaikki menisikin hyvin.

Kalliolle rakentaminen tuo elämään turvaa niin hyvinä kuin erityisesti huonoina aikoina. Historian tilastojen mukaan suomalaiset hakevat uskonnosta turvaa vaikeina aikoina ja uskon että Jumalalta myös apua saavat. Vasta vaikeina aikoina kallioperustan arvon ymmärtää.

Kun rakennamme kalliolle, eivät mitkään mullistukset, vaikeudet tai myrskyt voi voittaa meitä, vaan pohja kestää vaikka vaikeuksia tulisikin. Tuo kallio jolle on turvallista rakentaa on itse Jeesus kristus ja hänen käskynsä. Kaikki muu on katoavaa ja muuttuvaa vaikka räppäri Cheek muuta väittääkin laulaessaan ”Timantit on ikuisia”. Totuus on kuitenkin se, että ainoastaan Jumala on ikuinen ja siksi kaikkein paras kulmakivi ja perustus elämälle.

Kun seisoo kalliolla, ei tarvitse pelätä ympärillä riehuvia myrskyjä.

Siunattua loppukesää sinulle!

 

”Hylätty kulmakivi elämän  / sen varaan rakennamme / herramme tekee meistä kestävän / ilman häntä me romahdamme”

(Ilkka Kalliokoski)

 

Jussi Hällström

Kesänuorisotyönohjaaja

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja