Pelikentiltä arkipäiväiseen elämään
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Pelikentiltä arkipäiväiseen elämään

(Länsi-Uusimaa 11.7.2015)

Olen saanut lyhyen elämäni aikana harrastaa monenlaisia urheilulajeja. Lisäksi olen intohimoinen penkkiurheilija. Erilaisia lajeja mahtuu maailmaan paljon. On joukkuelajeja ja yksilölajeja, joissain kilpaillaan pisteistä, joissain taas aikaa vastaan, jotkut lajit vaativat kestävyyttä, jotkut taas räjähtävyyttä ja raakaa voimaa.

Olen oppinut itse harrastaessani ja urheilua seuratessani, että oli laji mikä hyvänsä ja sen säännöt minkälaiset tahansa, niin aina on tärkeää kunnioittaa kanssapelaajia ja vastustajia. Toki häviäminen ei ole koskaan mukavaa, mutta on hienoa nähdä kuinka kunkin lajin edustajat osaavat antaa tunnustusta vastapuolelle onnistumisesta, vaikka itse olisivatkin pettyneitä.

Tänä kesänä olen todenteolla alkanut harrastaa golfia. Siinä kanssapelaajien huomioiminen on viety askeleen pidemmälle. Itselläni oli alkuun hiukan ennakkoluuloja golfetikettiä kohtaan, mutta lopulta ymmärsin, että suurin osa etikettisäännöistä on kanssapelaajien kunnioittamista ja peliä helpottamista varten. Siinä on lähimmäisen rakkautta parhaimmillaan, kun pitää huolen, ettei omalla toiminnallaan vahingossakaan häiritse, mahdollisesti itselleen ennalta tuntemattoman kanssapelaajan suoritusta.

Miksi emme siirtäisi tätä pelikentiltä ja urheiluradoilta tuttua läheisten huomioimista arkielämään? Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. Anna sen ilmetä vaikka hymynä vieraalle, kehuna kaverille ja kiitoksena kaupankassalle.

Lauri Marjamaa

Kausinuorisotyönohjaaja

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja