Muistatko vielä...?

Muistatko vielä...?

(Länsi-Uusimaa 4.7.2015)

Muistatko vielä alakoulun ajalta kavereidesi nimet? Minulla oli kavereina Rainer ja Thomas. He asuivat samassa rapussa ja kävivät samaa luokkaa kuin minä. Jeesuksen maanpäälliset kaverit, eli opetuslapset, mainitaan sunnuntain evankeliumissa ihan nimeltään. Eikä ainoastaan Pietari ja Johannes, vaan kaikkien kahdentoista opetuslasten nimet ovat siinä listattu. Minusta on erittäin hieno piirre evankeliumeissa, että heidän nimensä ovat näin säilyneet 2000 vuoden takaa aina meidän päiviimme asti. Jeesushan vietti kolmen vuoden aikana hyvin paljon aikaa heidän kanssaan. Niinpä Jeesus ilmestyi heille kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen ja he saivat hyvin tärkeän tehtävän: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsekseni, kastakaa ja opettakaa…” Opetuslapset olivat siis Jeesuksen työn jatkajat. Mekin huomaamme, että tarvitsemme toisia kristittyjä vierellemme, että jaksaisimme olla kristittyinä tässä maailmassa. Sunnuntaina vietetään Apostolien päivää ja päivän teema on: ”Herran palveluksessa.” Tule mukaan joukkoon.

Eräs mies tuli messuun joka sunnuntaina. Mutta hän lähti aina heti uskontunnustuksen jälkeen pois, eli hän ei jäänyt koskaan messun loppuun asti. Kun tämä oli aika pitkään näin jatkunut, se herätti muissa seurakuntalaisissa ihmetystä. Eräänä sunnuntaina mies jäi kuitenkin loppuun asti ja messun jälkeen häneltä kysyttiin, miksi hän oli aikaisemmin aina lähtenyt uskontunnustuksen jälkeen heti pois. Mies kertoi, että hänellä oli tuolloin tosi vaikeaa elämässään ja että hänen oli ylipäätään erittäin vaikea uskoa Jumalaan. Mutta hän sai lohtua seurakunnan yhteisesti luetusta uskontunnustuksesta. Tuo yhteinen usko kantoi hänet yli vaikean ajan. Ja nyt hän oli jo päässyt tuon elämänvaiheen yli ja pystyi olemaan messun loppuun saakka.

Mietin vielä, miksi alakoulunaikaiset kaverit olivat silloin niin äärimmäisen tärkeitä meille. Tuli mieleen, että juuri he auttoivat kestämään sen, että piti olla erossa kodista. Ehkä sinulla on tosi hyvä kaveri, jonka kanssa saat jakaa kaiken, vaikeankin ja hän auttaa sinua kantamaan elämäsi taakan. Kiitä Luojaasi hänestä. Jeesuksen parhaimmat kaverit olivat tärkeä linkki Jeesuksen ajasta tähän aikaan. Heidän opetuksiensa mukaan tuo apostolinen uskontunnustus onkin laadittu. Tule sitä lausumaan muiden kanssa huomenna yhteisessä messussa. Tervetuloa kirkkoon!

Horst Gripentrog

rovasti