Kauneimmat virret virsikirjaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Kauneimmat virret virsikirjaan

Tiedote. Julkaistu: 03.11.2015 klo 14:53
Suomen Lähetysseura

Kirkolliskokous päättää tällä viikolla, otetaanko virsikirjaan uusia virsiä. Lisävihkossa on ehdolla 80 uutta suomenkielistä ja 150 uutta ruotsinkielistä virttä. 

Iloa ja kiitollisuutta painottavissa uusissa virsissä on huomioitu myös monikulttuurisuus: virsiehdotusten sanoituksissa on käytetty yhteensä 26 kieltä.

Lisävihkon virsien joukossa ovat ne kuusi kansainvälistä laulua, jotka on koottu Suomen Lähetysseuran Kauneimmat virret -vihkoseen. Yksi näistä on maailman ehkä tunnetuin hymni Amazing Grace (Oi ihmeellistä armoa).

Kauneimpia virsiä on jo ryhdytty laulamaan Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämissä tilaisuuksissa eri puolilla maata. Noin 90 seurakuntaa on tilannut Kauneimmat virret -materiaalin, jossa on laulujen lisäksi välähdyksiä Senegalin kirkon musiikkityöstä.

Lisävihkon toimikunnan jäsen, Kuopion Puijon kirkkoherra Jaana Marjanen on tyytyväinen Lähetysseuran lauluvihkoon.
”Kauneimmat virret edustaa monipuolisesti lisävihkon valikoimaa”, hän kommentoi.
Puijon seurakunnassa järjestettiin Kauneimmat virret –tapahtuma jo keväällä.
”Tapahtumasta huomasi, että ihmiset tulevat todella mielellään kirkkoon laulamaan. Jäi sellainen tuntuma, että näitä olisi mukava järjestää uudestaan”, Jaana Marjanen sanoo.

Jos kirkolliskokous hyväksyy uusien virsien lisävihkon se tulee seurakuntien käyttöön vuoden 2016 loppupuolella.

Suomen Lähetysseura on yhteistyössä seurakuntien kanssa jo yli neljänkymmenen vuoden ajan järjestänyt Suomen suosituinta musiikkitapahtumaa, Kauneimpia Joululauluja. Kauneimmat Virret jatkaa tätä yhteistyötä.

Musiikki on olennainen osa kirkon elämää kaikkialla maailmassa. Kauneimmat virret -tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran yhteistyökirkkojen musiikkityölle. Kuvassa Dessien seurakunnan kirkkokuoro Pohjois-Etiopiassa.
Kuva: Sari Lehtelä / Suomen Lähetysseura

 

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja