Kahden maan kansalainen

Kahden maan kansalainen

(Länsi-Uusimaa, 7.11.2015)

Mitähän taivaassa voi tehdä? Monesti mieleen voi tulla ensimmäisenä kuvia pilven reunalla istuskelusta ja harpun soitosta. Tai että siellä ollaan vain ja kulutetaan aikaa. Kuulostaapa tylsältä! Itse mietin, että taivaassahan on sitten aikaa hiihtää ja lasketella, käydä vaeltamassa taivaan vuorilla ja erityisesti siellä on aikaa olla ystävien kanssa. Parasta on, että Jeesus on hyvinkin näkyvästi mukana hiihtolenkeillä, vaelluksilla ja ystävien kanssa kahvipöydässä.

En tietenkään voi tietää, miltä taivaassa näyttää. Mahdollisuudet ovat varmasti kuitenkin rajattomat, kun kyseessä on Jumala. Mutta nyt elän vielä tässä ajassa ja maailmassa. Ja tänä aikana on vaikea välttyä uutisilta, jotka kertovat huolesta Suomen tulevaisuutta kohtaan. Valtakunnalliset taloudelliset ongelmat heijastuvat myös kansalaisten elämään ja hyvinvointiin. Elämään on tullut (lisää) epävarmuustekijöitä. Miten kansamme saa velkansa maksettua? Mitä leikkauksia ja veronkorotuksia on vielä tulossa? Tekevätkö kansanedustajat oikeita päätöksiä?

Kirkkovuosi muistuttaa meitä nyt, että esivallan puolesta on hyvä ja tarpeellista rukoilla, jotta sen tekemät päätökset olisivat parhaat mahdolliset koko kansan hyväksi. Erityisesti tänä aikana, kun säästötoimet ovat välttämättömiä. Tässäkin maailmassa Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat ja rukous voi paljon. Meitä muistutetaan myös siitä, ettei Jumala meitä luonut sivustakatsojiksi, vaan toimimaan yhteiseksi parhaaksi. Olemme kahden maan kansalaisia.

Pienet teot ja eleetkin voivat heijastaa Jumalan rakkautta ja iloa ympärillemme. Hymy, jonka sain, rohkaisi minua. Pyytämättä saatu apu, sai minutkin auttamaan. Minut otettiin mukaan ja tunsin olevani osa joukkoa. Hän kysyi mitä minulle kuuluu ja tuntui hyvältä kertoa kaikki ne asiat. Rakkaus ja ilo ovat niin voimakkaita, että niiden hedelmät ovat yhteiskunnankin tueksi ja rakennukseksi. Jeesus ei ole vain taivaassa, vaan hän kulkee vierellämme täällä joka hetki.

TM Heini Nikander