Valvomisen sunnuntai
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Valvomisen sunnuntai

(Länsi-Uusimaa, 14.11.2015)

”Ravitse meitä armollasi joka aamu, niin voimme iloita elämämme päivistä.” Psalmi 90:14

Ensi sunnuntaina vietämme valvomisen sunnuntaita. Sunnuntain aihe on tullut Jeesuksen lupauksesta, että hän palaa maan päälle. Paluun ajankohdasta annettiin vinkiksi ainoastaan, että paluu sattuu hetkeen, jolloin sitä vähiten odotamme. Meidän tehtävämme on pysyä valppaina, ja valvoa, jotta olemme valmiita, kun paluu tapahtuu. Tästä lupauksesta on kulunut 2000 vuotta, ja aika on tehnyt tehtävänsä. Ajatus jatkuvasta varuillaan olosta tuntuu kaukaiselta ja lähinnä uuvuttavalta.

Mutta, toisin kun nykyajan yhteiskunta, Jumala ei vaadi meiltä tehokkuutta ja tuottavuutta. Valvominen ei ole voimia kuluttavaa väkisin hereillä pysymistä ja usko ei ole suorittamista. Jeesus muistuttaa meitä läsnäolon tärkeydestä. Olemme läsnä lähimmäisillemme, itsellemme ja elämällemme. Tämä käsillä oleva hetki on tärkeä. Ne ihmiset, jotka kohtaan ja joiden kanssa elän, tekevät tästä päivästä merkityksellisen. Valvominen on luottamista Jumalan huolenpitoon, ja tästä uskosta nousevia tekoja. Ja uskosta siihen, että voin luottaa viime kädessä elämäni ja sen pituuden Luojan käsiin.

Toteutetaan siis tänäänkin Jumalan tahtoa. Nautitaan ainutkertaisesta elämästämme. Se ei kenelläkään meistä ole täydellinen, mutta ainutlaatuinen se varmasti on. Tämä päivä ei koskaan palaa elettyämme sen. Eletään se siis suurin sydämin, ja tehdään tästä päivästä hyvä.

johtava diakoniatyöntekijä Katja Itämäki

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja