Kohta syntyy kuningas

Kohta syntyy kuningas

(Länsi-Uusimaa, 12.12.2015)

”Nyt syttyy kolmas kynttilä, niin kirkas, kutsuva. Oi, kohta meille kuningas jo syntyy tallissa.”

Tajusimme vastikään, mitä joulukuusen tähti merkitsee. Ajattelimme ensin, että se on vain kauniilta näyttävä koriste kuusen latvassa tai merkki siitä, että tämän puun alla joululahjat odottavat avaajaansa. Sama tähti loisti kuitenkin valoaan Jeesuksen syntymätallin yläpuolella. Tähden valo johdatti tietäjät vastasyntyneen Vapahtajan luo.

Ensimmäiset jouluvalot syttyivät jo viikkoja sitten. Päivä päivältä valoja syttyy enemmän ja enemmän; kaduille, ikkunoihin, kauppoihin ja pihoille. Ne tuovat valoa pimeään joulukuun arkeen, aikaan, jolloin ihmisille iskee joulustressi: ”Miten kaiken saa valmiiksi ajoissa?” ”Milloin teen jouluostokset?” ”Missä joulu vietetään tänä vuonna?” Valot rauhoittavat ja johdattavat kohti joulua, kuten tähti Jeesuksen tallin yllä.

Joulukiireenkin keskellä voimme luottaa siihen, että tähti ja muut valot johdattavat meitä suurimman lahjan ääreen. Joulukuusen juurelta löydämme monenlaisia paketteja ja lahjoja, mutta lahjoista suurin on kuitenkin Jeesus. Hänen kunniakseen loistavat valot niin kaduilla, kuin tähti kuusen latvassa.

Essi Sorvari

Jonna Vuorenpää

Lukiolaiset ja seurakunnan nuorten hallituksen jäsenet