Elämämme paastonaikana
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Elämämme paastonaikana

Länsi-Uusimaa 13.2.2016

Tulevan sunnuntain teksti kertoo, miten ennen toimintansa aloittamista Johannes Kastaja kastaa Jeesuksen Jordan Virrassa. Vieläkään Jeesus  ei ole valmis aloittamaan opetustyötään. Pyhä Henki johdattaa Jeesuksen autiomaahan paastoamaan. Paaston loppupuolella kiusaaja tuli Jeesuksen luo ja käski tämän tehdä erinäisiä asioita koetellakseen Jeesusta. Mitä Jeesus sanoi kiusaajalle?  Yksin Jumalaa sinun pitää kunnioittaa. Tämän jälkeen kiusaaja jätti Jeesuksen rauhaan.

Meidän elämässä kiusauksia tulee vastaan vähän väliä. Mainokset houkuttelevat, meille syötetään mielikuvilla erilaisia tarpeita. Joudumme tarpeettomien tarpeiden ristituleen suoraan sanoen kiusauksiin. Siinä sekamelskassa voi olla hankalaa tai vaikea ajatella mitä oikein tarvitsemme ja mitä emme ja mikä on sellainen kiusaus, jonka voi ohittaa hyvällä omalla tunnolla.

Kuinka usein itselle sattuu kiusaus ja ei pysty ohittamaan tilannetta tai voittamaan sitä. Minun kiusaukseni arkena on suklaa. Jälkeenpäin tulen katuma päälle ja harmittaa. Usein vasta siinä kohtaa, kun olen jo syönyt palan tai useamman.  Kiusauksen ei tarvitse olla suuri, kun sillä kertaa se harmittaa enemmän tai vähemmän.

Elämme paaston ajan alkua. Paaston moni mieltää ruoka paastoksi. Tulee jättää syömättä liha, kala, syödä pelkkää kasvisruokaa. Tuon voi tehdä, jos se auttaa asettumaan paastoon. Vielä tärkeämpää on mielen paasto. Mitä josyrittäisimme elää vähän yksinkertaisemmin, kuten emme avata televisioita joka ilta, jätämme some keskustelut vähemmälle ja vietämme sen sijaan aikaa läheisten kanssa. Luemme ajatuksella perinteisen sanomalehden tarkemmin.  Päätämme lähteä kävelylle sohvalla nyhjöttämisen sijaan.  Vaihtoehtoja on, kun pysähdymme hetkeksi ja annamme omien ajatusten tulla esille. Omasta itsestä löytyy yllättäen uusia puolia, hiljaisuudessa on hyvä olla. Ystävänpäivän kunniaksi voisimme ajatella ystäviämme etenkin sitä johon tulee pidettyä vähän yhteyttä ja soittaa tuolle ystävälle ja kysellä kuulumisia.

Anneli Kytölä

nuorisotyönohjaaja

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja