Että siinä kävi lopulta niin hyvin

Että siinä kävi lopulta niin hyvin

(Länsi-Uusimaa, 26.3.2016)

Opettaja kävi kolmannen luokan kanssa läpi raamatun pääsiäisen tapahtumia. Sen jälkeen hän kysyi oppilailta mitä heidän mielestään oli parasta äsken kuullussa kertomuksessa. ”Että siinä kävi lopulta niin hyvin!”, oli erään oppilaan vastaus. Tosiaan, lapsi pystyy sen pukemaan sanoiksi. Lopulta kävi hyvin, mutta ensin siinä oli käynyt todella huonosti. Jeesus yllättäen vangittiin, pahoinpideltiin pahasti ja tapettiin julmasti. Mieleen tulee kuvia tästä ajasta. Ihminen osaa olla toiselle tosi julma. Väärä uskonto, väärä ihonväri, väärä tausta. Ja äkkiä voi käydä hyvin huonosti. Ja hyvä lukija, miten käy omassa elämässäsi? Ei myöskään aina lopulta hyvin. On monia asioita, jotka voivat tänä pääsiäisenä painaa mieltäsi. Kuinka voi kuitenkin päästä mukaan pääsiäisiloon kaikesta huolimatta ja nähdä, että sittenkin meistä pidetään hyvää huolta ja meille käy lopulta hyvin?

Lähetystyöntekijä oli kääntämässä raamatun erään heimon kielelle. Hän ei tiennyt, miten kääntäisi sana ’uskoa’ sille kielelle. Heimon yksi jäsen kysyi työntekijältä, kuinka tämä voi olla niin vakuuttunut siitä, että Jeesus on ylösnoussut kuolleista. Oliko kenties lähetystyöntekijän isä tai isoisä nähnyt Jeesuksen ylösnousseen kuolleista? Miten tämän nyt selittäisi, mietti lähetystyöntekijä. Aurinko tuli auttamaan häntä juuri sopivalla hetkellä, kun pilvi työntyi auringon eteen. ”Onko aurinko nyt poissa?” hän kysyi heimon jäseneltä. ”Ei, se ei vain näy silmille, mutta sydämellä sen voi nähdä edelleen,” oli vastaus. Siinä oli tuo puuttuva ’uskoa’ sana. Sen voisi kääntää sanoilla ’nähdä sydämellä’. Sydämellä voi nähdä Jeesuksen ylösnousseen. Ehkä sinäkin, hyvä lukija, voisit tänä pääsiäisenä nähdä sydämellä sen, että lopulta käy myös sinulle hyvin, kun Kristus avasi sinulle tien taivaaseen. Rukoilemme pääsiäispäivän rukouksen sanoin:

”Herramme Jeesuksen Kristuksen Isä.
Me kiitämme sinua siitä,
että muutit mustan yön
autuaaksi aamuruskoksi.
Sinä herätit ennen auringonnousua
kuolleista
hautaanlasketun Jeesuksen, veljemme.
Sinä teit ihmisen kuoleman hetkestä
hänen taivaallisen syntymäpäivänsä.
Se minkä itkien kätkemme hautaan,
on nouseva maasta
ja laulava ikuisesti kiitostasi.
Ylistämme sinua,
joka yhdessä Pojan ja Pyhän Hengen kanssa
elät ja hallitset iankaikkisesta iankaikkiseen.”

Horst Gripentrog

kappalainen, Lohjan seurakunta