Ja Pyhään Henkeen

Ja Pyhään Henkeen

Länsi-Uusimaa 14.5.2016

Uskontunnustuksessa lausumme uskovamme Jumalaan, Jeesukseen Kristukseen sekä Pyhään Henkeen. Helluntaipäivänä, viisikymmentä päivää pääsiäisen jälkeen, opetuslapset olivat kokoontuneet yhteen. Yhtäkkiä taivaalta kuului kohahdus, kuin raju tuulenpuuska olisi täyttänyt talon. Opetuslapset näkivät tulenlieskoja, jotka jakautuivat ja laskeutuivat jokaisen päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua vieraita kieliä. Ihmiset kyselivät ihmeissään, että mistä on kyse, kun eri maiden kansalaiset kuulivat opetuslasten puhuvan jokaisen omaa äidinkieltään. Pietari kertoi ihmettelijöille, että heissä oli Jumalan Henki. Ja Pietari jatkoi: ”Jeesus Nasaretilainen oli Jumalan teitä varten valitsema mies. Ottakaa kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin saatte lahjaksi Pyhän Hengen.”

Jumala on antanut meille jokaiselle monta tehtävää. Kaste- ja lähetyskäskyssä Jeesus mainitsee tehtävistä näin: ”kastakaa ja opettakaa ihmisiä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.” Aivan valtava tehtävä meillä, kastetuilla. Tämän tehtävän noudattamiseen tarvitsemme Pyhän Hengen voimaa, joka antaa meille rohkeutta ja iloa.

Jokainen meistä on hyvä jossain. Olemme saaneet Jumalalta lahjoja tätä elämää varten. Viikko sitten äitienpäiväviikonloppuna Saarikon leirikeskuksessa tulevan kesän rippikoulujen isoset miettivät muun muassa sitä, että missä he ovat hyviä. Kuinka epäsuomalaista sanoa ääneen, että tässä olen hyvä! Kastettuina olemme kaikki kutsuttuja kertomaan Jeesuksesta ja tähän hommaan meitä on varustettu Pyhällä Hengellä. Jumalan Henki muistuttaa meitä lahjoistamme, jotka ovat toki itseämme varten, mutta ehdottomasti myös toisiamme varten saatuja.

Jeesuksen merkki, risti on meidän kauniissa lipussamme. Siniristiliput liehuvat helluntaipäivänä Kaatuneitten muistopäivän merkiksi ja kunniaksi. Isoskoulutusleirillä päivä aloitettiin nostamalla suomenlippu salkoon ja laulamalla virrestä 577 ensimmäinen säkeistö:

”Sun kätes, Herra voimakkaan, suo olla turva Suomenmaan,

niin sodassa kuin rauhassa ja murheen, onnen aikana.”

Pyhä Henki tuo Jumalan keskellemme. Jumalan, joka haluaa meille hyvää vuodesta, vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen. Jumalan haluaa rauhaa sodan keskelle. Jumala kulkee vierellämme huolimatta siitä kaikesta mitä elämä eteemme tuo.

Lukiessamme ja kuullessamme Jumalan sanaa, Pyhä Henki sytyttää meissä uutta elämää, iloa ja rohkeutta. Tervetuloa helluntaina kirkkoon uudistumaan!

Siunausta kevääseen,

Paula Miettinen seurakuntapastori, Lohjan seurakunta