Sielunhoito

Surussa, kriisissä ja elämän keskellä

Sielunhoito on ihmisen auttamista, tukemista ja lohduttamista hänen elämänsä kaikissa vaiheissa, ilossa ja surussa, sairaudessa ja terveydessä.

Kriisissä tarvitaan usein toista ihmistä lähelle ja kuulolle. Seurakunnan työntekijät ovat valmiina auttamaan hädän hetkellä.

Elämän ilot, surut, kokemukset ja havainnot nostavat ajatuksia pintaan.

Joskus omassa elämässä on akuutti hätätilanne, jonka keskellä on tärkeää saada puhaltaa hetki jonkun toisen kanssa.

Joskus elämässä on alkamassa tai päättymässä elämänvaihe. Siihen voi liittyä kysymyksiä, pohdintoja, iloa ja pelkoa. Toisen kanssa keskustellessa voi selvittää omaa tilannettaan ja ajatuksiaan ennen kuin matka jatkuu.

Elämän aikana ihminen muuttuu. Joskus on hyvä tarkistaa omaa suuntaa, omien valintojen arvoja ja periaatteita joiden mukaan kohtaa lähimpiään.

Kristilliseen uskoon sisältyy toivo. Toivo on sitä, että on hitunenkin luottamusta siihen, että edessä on vielä jotain hyvää. Kun ei jaksa itse toivoa tai ei näe tätä hetkeä edemmäs, toinen vierelläkulkija voi kantaa hetken matkaa eteenpäin.

Sielunhoidon arkinen väline on keskustelu, sen pyhiä välineitä ovat Jumalan sana ja ehtoollisen vietto.

Apua ja tukea

tarjotaan seurakunnassa monella tavalla. Olemme sinua varten.

Läheisen kuolema on elämää heilauttava vaihe.

Seurakunnan sururyhmä aloittaa kokoontumisensa pyhänpäivän jälkeen, yhteyshenkilöt pastori Anna-Maija lakomaa 044 328 4356 ja diakoni Tanja Mäkelä 040 779 9363.

Suruaika on raskasta, mutta se voi olla myös elämän suurimpien ja tärkeimpien kysymysten kohtaamisen aikaa.