Saattokellot soivat Syyrian sodan ja Aleppon uhreille Lohjalla

Saattokellot soivat Syyrian sodan ja Aleppon uhreille Lohjalla

Lohjan seurakunta, tiedote 13.10.2016

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo on esittänyt kaikille Suomen seurakunnille haasteen, että soittaisimme kirkonkelloja joka päivä klo 17.00 YK:n päivään 24.10.2016 saakka. Kellojen soitolla pyritään osoittamaan myötätuntoa Syyrian sodan ja erityisesti Aleppon pommitusten uhreille.

Lohjan seurakunta ottaa haasteen vastaan ja soitamme saattokellot YK:n päivänä 24.10.2016 klo 17.00.
Päivä on myös Ekumeeninen rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.

Kellot soivat seuraavissa  kohteissa etelästä pohjoiseen lukien:

Virkkalan kirkko
Metsolan kappeli
Pyhän Laurin kirkko
Sammatin kirkko
Karjalohjan kirkko
Nummen kirkko
Pusulan kirkko
Kärkölän kirkko

Ekumeenisen rukouspäivän rukoushetket 24.10. kello 17 alkaen:

• Karjalohjan kirkko
  • Sammatin kirkko
  • Lohjan Pyhän Laurin kirkko. Rukoushetken jälkeen jatkuu kello 17.30 lapsi-ja perhetyön Kohti pyhäinpäivää hämykirkko Pyhän Laurin kirkossa. Lue lisää tapahtumasta perhetupa

24.10. rukoillaan rauhan puolesta – Aleppon kellot soivat yli 700 kirkossa ympäri maailman

Tiedote. Julkaistu: 21.10.2016 klo 16:35
Kirkon tiedotuskeskus

Ainakin 30 seurakunnassa järjestetään rukoushetkiä rauhan puolesta sekä muita rukouspäivän tapahtumia maanantaina 24.10. Tällöin vietetään rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää sekä YK:n päivää.

Kirkkojen kansainvälisen vastuuviikon yhteydessä vietettävä rukouspäivä kutsuu rukoilemaan rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta. Tänä vuonna rukouspäivänä kaikuvat myös Aleppon kellot, joita soitetaan maanantaina klo 17 viimeisen kerran.

Monissa kirkoissa kokoonnutaan kuuntelemaan yhdessä Aleppon kelloja ja rukoilemaan sodan uhrien puolesta. Rukoushetkien lisäksi järjestetään esimerkiksi hyväntekeväisyyskonsertteja ja ekumeenisia tapahtumia.

Helsingissä Rautatientorilta klo 17 alkava Save Syria -marssi Syyrian rauhan puolesta päättyy Tuomiokirkon edustalle, jossa osallistujat muodostavat yhdessä jättikokoisen rauhanmerkin. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Kirkko Helsingissä ja Kirkon ulkomaanapu. Tapahtuman järjestävät laaja joukko yksittäisiä kansalaisia sekä rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia.

Aleppon kellot levinneet 19 maahan

Kallion seurakunnasta Helsingistä alkunsa saanut Aleppon kellot -ilmiö on levinnyt ympäri kotimaan – ja maailman. Kellot ovat soineet 12.10. alkaen Suomessa ainakin 375 kirkossa. Maailmanlaajuisesti kellojen soittamiseen on osallistunut jo yli 700 kirkkoa. Mukana on kirkkoja ainakin 19 maasta, muun muassa Ruotsista, Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta ja Australiasta.

Aleppon kelloja soitetaan päivittäin klo 17. Soittamalla saattokelloja seurakunnat haluavat muistaa Syyrian Aleppon pommituksien uhreja. Tavallisesti hautajaisten yhteydessä kuultavat saattokellot soivat rukouspäivään 24.10. saakka.