Ekopaasto: Tule mukaan paastopolulle!

Ekopaasto: Tule mukaan paastopolulle!

Tiedote. Julkaistu: 28.02.2017 klo 15:44
Kirkon tiedotuskeskus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Ekopaasto-kampanja starttaa jo kuudetta kertaa tuhkakeskiviikkona 1.3.

Tänä vuonna Ekopaastoon osallistuvat voivat etsiä konkreettisia vinkkejä paaston viettämiseen Ekopaasto.fi-sivustolle avatun paastopolun avulla. Paastopolulla voi tarkastella omia kulutustottumuksia ja etsiä vinkkejä arjen arvojen mietiskelyyn. Paastopolulle pääsee Ekopaasto.fi-sivuston kautta.

Ekopaasto hiljentää tällä kertaa ympäristön hyväksi asumiseen, liikkumiseen, ruokaan ja vaatetukseen liittyvissä teemoissa. Lisäksi kampanjassa etsitään tilaa hiljentyä kiireisen arjen keskellä.

Ekopaasto kutsuu mukaan paastoon myös Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi Ekopaasto isännöi Kirkko Suomessa -Instagram-tiliä viikolla 10.

Vuodesta 2012 lähtien järjestetty Ekopaasto-kampanja innostaa suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta. Tänä vuonna kampanja-aika on 1.3.–16.4.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Ekopaasto-kampanjan yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Suomen luonnonsuojeluliitto ja Martat.

Marianne Heikkilä, kuva Tom Norrgrann. Marttaliitto on sitoutunut kiinnittämään ihmisten huomiota kulutustottumuksiin ja opastaa etsimään tietoa sekä tekemään helppoja ympäristölle ja kukkarolle hyvää tekeviä muutoksia.