Aikuiset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Etusivu Sivukartta Palaute Tekstikoko: Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Lohjan seurakunta - etusivulle

Aikuiset

Seurakunnan tapahtumakalenteriin pääset tästä.

Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut...

seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa voi etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottu nähtäville erityisesti aikuiselle suunnattua tarjontaa.

Sinulle aikuinen

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan sekä myös lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, **@** tai 044 788 78 96.

 

Alfa-kurssi 2019

Tule tutustumaan, mistä on kyse ja miettimään, voisitko olla mukana rakentamassa kevään 2019 Alfa-kurssia Lohjalla. Iltaan osallistuminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Koulutusillat: ke 21.11. klo 18–20.30 Seurakuntakeskus, Sibeliuksenkatu 2

ke 16.1.2019 klo 18–20.30 Adventtiseurakunnan rukoushuone, Petsamonrinne 4

Kouluttajana pastori Virpi Nyman, KRS/Vivamo

Alfa-kurssi on käytännöllinen johdatus kristinuskon perustotuuksiin. Se on ensisijaisesti tarkoitettu etsijöille ja vasta uskoontulleille. Alfa on saavuttanut suuren suosion, koska sen tulokset ovat olleet innostavia. Uudet ihmiset löytävät tiensä seurakuntaan ja Jumalan yhteyteen.

Kevään Alfa-kurssi keskiviikkoisin 30.1.–10.4.2019 Adventtiseurakunnan rukoushuoneella (Petsamonrinne 4), klo 18-20.

Lämpimästi tervetuloa koulutusiltoihin!

Alfan järjestäjinä on useita Lohjan seurakuntia ja yhteisöjä: Ev.lut. seurakunta, Asemakirkko, Vapaaseurakunta, Adventtiseurakunta sekä Kansan Raamattuseura/Vivamo, Awake-kahvila, TV7- ja Healing Rooms -tiimit.

Lue lisää Alfasta: kokeilealfaa.fi

Iltakirkko

Iltakirkko on uusi torstai-illan ehtoollismessu

Vuoden 2019 ensimmäistä Iltakirkkoa vietetään torstaina 22.1.19, klo 18.30 alkaen, lastenkappeli Pikku Laurissa (Sibeliuksenkatu 2). Tammikuun Iltakirkossa on mukana pastori Piia Korpijaakko ja kanttori Inkeri Aittola.

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Messun jälkeen syömme yhdessä iltapalan.

Jos haluat olla tulevaisuudessa Iltakirkkoa suunnittelemassa ja tekemässä, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, **@** tai 044 788 78 96.

Tervetuloa!

Kevätkauden 2019 Iltakirkot:
24.1, klo 18.30 Pikku Lauri
28.2, klo 18.30 Pyhän Laurin kirkko
28.3, klo 18.30 Pikku Lauri
25.4, klo 18.30 Pyhän Laurin kirkko
23.5, klo 18.30 Pikku Lauri

Teologinen opintopiiri

Teologinen opintopiiri on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille - kyselijöille innostuneille!

Opintopiiri pyritään järjestämään kevät- ja syyskaudella kerran kuussa, kuukauden ensimmäisenä torstaina. Tilaisuus alkaa klo 17.30 kahvilla ja aasiantuntijan luento alkaa klo 18.00. Luennon jölkeen on varattu vielä aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Kevätkaudella 2019 teologinen opintopiiri on jos osittain suunniteltu:

7.3. Teologian tohtori, Minna Heimola
Raamattu ja rasismi (huom! kahvit klo 17.00, luento klo 17.30)

4.4 Teologian tohtori, Petri Merenlahti
Onko kirkko koko maailman sosiaalitoimisto?

2.5. Teologian tohtori ja professori, Martti Nissinen
Sukupuolten kirjo ja Raamattu

 

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä Raamatun tekstien äärellä. Pyhän sylissä tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa, klo 18-19.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Voit hiljentyä musiikin ja puheen vuorotellessa, tai jopa nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina Musiikkiopiston oppilaita.
 

Kevätkauden 2019 Pyhän sylissä:
to 10.1, to 14.2, to 14.3, ke 17.4, to 9.5.

Miesten saunailta

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sen jälkeen sauna ja iltapala voitelee myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalasta ja jutellaan hetki syviä. Tervetuloa!

Saunailta 14.2., Mies parisuhteessa ja saunassa

Lohjan seurakunnan miesten saunaillassa 14.2. on vieraana Heikki Lindfors. Työurallaan Lindfors palveli pappina korkeakoulussa Otaniemessä ja Lohjan seurakunnassa perheasiainneuvottelukeskuksen johtajana. Miehiä on monenlaisia ja jokainen parisuhde on kahden ihmisen välinen asia. Lindfors luotaa parisuhteessa olemisen saloja miehen näkökulmasta.

Saunailta pidetään tällä kertaa Leppärannassa, Kirkniemessä osoitteessa Lohjansaarentie 606. Ilta alkaa alustuksella klo 18. Sen jälkeen on aikaa saunoa ja syvennellä keskustellen illan aihetta. Tarjolla on yhteinen iltapala. Ilta päättyy yhteiseen hartauteen. Kimppakyyti iltaan lähtee klo 17.30 kirkkokentältä, Sibeliuksenkadulta. Saunaillat toteutuvat kerran kuukaudessa saunatiloissa eri puolilla Lohjaa. Illat järjestää Lohjan seurakunta.

 

Sanan ja rukouksen illat

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa (klo 18.00-19.30) torstaisin 17.1, 21.2, 21.3, 16.5.
 

Heikki Linnavirta, Johanna Hagert & rukoustiimi.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Seniorifoorumissa on vierailojoina mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita ja musiikkia. Jokainen Seniorifoorumi alkaa klo 12.00 kahvitarjoilulla ja vierailijan puheenvuoro alkaa klo 13.00.Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhdessä muiden Lohjalaisten järjestöjen kanssa yhteistyössä. 

Kevätkauden 2019 Seniorifoorumit:

31.1. OTT Irma Pahlman, Ikäihmisen oikeus hoitoon ja huolenpiton, musikissa Helenat.

28.2. Prof. Sirkka-Liisa Kivelä, Vanhenemisen vaikutus lääkitykseen. Ortodoksinen kvartetti joht. kanttori Matti Jyrkinen

28.3. Sisätautien ja kardiologian erikoisläääkäri Juha Heikkilä, Sydämen vajaatoiminta. Kannelkuoro joht. kanttori Pia Hemminki.

Pienryhmät ja kurssit

Lisätietoa ikonimaalauksesta, Laurin sisaruksista ja joogasta löydät sivulta Pienryhmät ja kurssit.

 

Virkkalan aluetyö

Olet lämpimästi tervetullut Virkkalan kirkkoon. Tahdomme palvella erityisesti  Etelä-Lohjalla asuvia monin eri tavoin. Lue lisää

Pienryhmät ja kurssit

Ikonimaalaus kurssilla vielä tilaa!

Ikonimaalauskurssi alkaa 30.1.2019. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään maalanneille. Kurssimaksu on 120€ ja se sisältää 40 opetustuntia. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-14 Kanttorilassa, Sibeliuksenkatu 4.

Opettajana Ritva Tarima, ilm. ja tied. 0400 719 563. Lue lisää

Ota yhteyttä!

Tule mukaan, käytä taitojasi yhteiseksi hyväksi.

Seurakunnan aikuistyön yhteyshenkilöt. Lue lisää

Pusula Nummi Sammatti Karjalohja Lohja