Aikuiset

Aikuiset

Seurakunnan tapahtumakalenteriin pääset tästä.

Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut...

seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa voi etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottu nähtäville erityisesti aikuiselle suunnattua tarjontaa.

Sinulle aikuinen

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan sekä myös lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, **@** tai 044 788 78 96.

Ikonimaalauksen intensiivikurssi

Lohjan seurakunta järjestää ikonimaalauksen intensiiviskurssin Lohjanportin seurakuntatalolla loka- ja marraskuun aikana. Kurssi on suunnattu jo ikonimaalausta osaaville. Kurssilla opettajana on Ritva Tarima, jolla lähes 20 vuoden kokemus ikonimaalauksen opettamisesta. Ensimmäisen kurssipäivän alustaa isä Kalevi Kasala. Kurssin ja maalattavana ikonin teemana on Jeesus siunaa lapsia. Kurssin kesto on yhteensä 40 tuntia ja sen aikana ikonin maalaamisessa pääsee hyvään alkuun ja ikonin voi viimeistellä itsenäisesti.

Ruokailulle on varattu lauantaisin ja sunnuntaisin tunti aikaa ja se tapahtuu omakustanteisesti (kannattaa ottaa eväät mukaan). Kurssille osallistuminen edellyttää omia maalausvälineitä ja materiaaleja. Kurssin hinta (sis. molemmat viikonloput) on 160€. Lisätietoja kurssista Ritva Tarima 0400 719 563, **@** tai pastori Piia Korpijaakko 044 788 7896 tai **@**.

Kurssiaikataulu:

26-28.10.2018 ja 16-18.11.2018
pe klo 16-20
la ja su klo 10-13 ja 14-17

Iltakirkko

Iltakirkko on uusi torstai-illan ehtoollismessu

Lokakuun Iltakirkkoa vietetään torstaina 25.10, klo 18.30 alkaen, lastenkappeli Pikku Laurissa (Sibeliuksenkatu 2).
Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Messun jälkeen syömme yhdessä iltapalan.

Jos haluat olla tulevaisuudessa Iltakirkkoa suunnittelemassa ja tekemässä, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, **@** tai 044 788 78 96.

Tervetuloa!

Syyskauden 2018 Iltakirkot:
30.8, klo 18.30 Pikku Lauri
20.9, klo 18.30 Pyhän Laurin kirkko
25.10, klo 18.30 Pikku Lauri
22.11, klo 18.30 Pikku Lauri

Pyhän sylissä

Pyhän sylissä on hiljentymistä Raamatun tekstien äärellä. Pyhän sylissä tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa, klo 18-19.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Voit hiljentyä musiikin ja puheen vuorotellessa, tai jopa nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina Musiikkiopiston oppilaita.

Syyskauden 2018 Pyhän sylissä:
13.9, 11.10, 8.11 ja 17.12

Miesten saunailta

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sen jälkeen sauna ja iltapala voitelee myös fyysisen ihmisen.

Lokakuun miesten saunailtaa vietetään 18.10, Vivamossa. Illan teemana on Miehen tie, puhujana Timo Paattiniemi. Ilta alkaa klo 18.00 ja illan aikana on tiedossa makkaranpaistoa ja saunomista. Tervetuloa!

Sanan ja rukouksen illat

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa (klo 18.00-19.30) torstaisin 27.9, 18.10, 15.11 ja 20.12.

Heikki Linnavirta, Johanna Hagert & rukoustiimi.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Seniorifoorumissa on vierailojoina mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita ja musiikkia. Jokainen Seniorifoorumi alkaa klo 12.00 kahvitarjoilulla ja vierailijan puheenvuoro alkaa klo 13.00.Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhdessä muiden Lohjalaisten järjestöjen kanssa yhteistyössä.

Syyskauden 2018 Seniorifoorumit:
25.10. Kirjailija Raija Tervomaa ja musiikista vastaa kanttori Timo Saario ja Laurin miehet

22.11. Kirurgi ja ortopedi Sakari Orava ja musiikista vastaa Matti Kolehmainen ja Laguksenkadun laulajat

Pienryhmät ja kurssit

Lisätietoa ikonimaalauksesta, Laurin sisaruksista ja joogasta löydät sivulta Pienryhmät ja kurssit.

Virkkalan aluetyö

Olet lämpimästi tervetullut Virkkalan kirkkoon. Tahdomme palvella erityisesti  Etelä-Lohjalla asuvia monin eri tavoin. Lue lisää

Pienryhmät ja kurssit

Seurakunnan ikonimaalauskursseilla tutustutaan ikonimaalauksen eri vaiheisiin, ikoniteologiaan sekä ikonitaiteen historiaan.  Lue lisää

Ota yhteyttä!

Tule mukaan, käytä taitojasi yhteiseksi hyväksi.

Seurakunnan aikuistyön yhteyshenkilöt. Lue lisää