nuoria alttarilla albat päällään

Isoset ja junnuohjaajat

Isoset

Kiinnostuitko riparilla isostoiminnasta? Haluasitko kokemusta pienryhmän ohjaamisesta? Sinä voit olla ensi vuoden ripari-isonen!

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengen luoja ja tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on vastaanottaja ja kantaja.

Olemme erilaisia ja jokaisella meistä on omat lahjamme - siksi myös sinua tarvitaan!

ISKO

Isoskoulutus (ISKO) antaa valmiuden toimia isosena Lohjan seurakunnan rippikouluissa. Koulutuksesta saa hyviä tietoja ja taitoja elämää varten, vaikka vielä miettisitkin isoseksi ryhtymistä tai et isoseksi ripareille aikoisikaan. ISKO on maksuton kolmivuotinen koulutus, mutta jo ensimmäisen vuoden jälkeen voi toimia isosena.

Syksyn 2020 isoskoulutuskerrat

Tiistaisin klo 17-19 Mäntynummen seurakuntakeskuksessa. (Ruokaa klo 16:30)

18.8. 27.10
1.9. 10.11.
15.9. 24.11.
29.9.

Tai lauantaisin klo 12:30-15 Nummen Nuokkarilla

22.8. 31.10
5.9. 7.11.
19.9. 28.11.
3.10.

Mäntynummen ja Nummen nuokkarin tapaamiset ovat sisällöltään samanlaisia. Osallistu siis vain toiseen. Poissaolon korvaaminen tulee olemaan mahdollista osallistumalla toisen ryhmän vastaavaan tapaamiseen. Lisätiedot tästä tulevat syksyllä.

Lisäksi keväällä on isoskoulutusleiri sekä muutama tapaaminen. Isoskoulutukseen kuuluu myös osallistumista muuhun seurakunnan toimintaan. Se tapahtuu oman aikataulun mukaan ja lisätiedot saat isoskoulutuksissa.

• ryhmän hallinnan ja ohjaamisen taidot
  • ilmaisutaito
  • vapaa-ajan ohjaaminen
  • sosiaaliset vuorovaikutustaidot
  • kristinopin perustiedot
  • raamattuopetusta

Isostoiminnan yhteyshenkilö on nuorisotyönohjaaja Mirja (Miiu) Luodes

Isoskoulutukseen ilmoittautumisen linkki tulee tähän heinäkuun alussa.

Isoskoulutuksen tietosuojaselosteen löydät täältä

Toisen vuoden isosille on ISKO 2 -leiri syksyllä 23.-25.10.2020

Kolmannen vuoden isosten ISKO 3 -leiri järjestetään taas keväällä 2021

Junnuohjaajat

Mukavaa työtä tarjolla

Lohjan seurakunta järjestää alakouluikäisille kerho- ja leiritoimintaa sekä erilaisia tapahtumia. Näihin etsimme nyt uusia ohjaajia rippikoulun käyneistä 15-19 -vuotiaista nuorista. Tarjoamme sinulle ohjaajakoulutuksen, arvokasta työkokemusta, työtodistuksen ja pienen palkkion ohjaamisesta.

Kiinnostaako kerhon ohjaaminen?

Junnuohjaajana pääset vetämään muun muassa kerhoja. Voit ehdottaa omaa kerhotoimintaa tai valita valmiista vaihtoehdoista. Kerhoja toteutamme ympäri Lohjaa. Kerhot kokoontuvat yleensä syyskuulta huhtikuulle. Voit ilmoittautua myös pelkäksi syyskaudeksi tai pelkäksi kevätkaudeksi. Kerhokerta kestää 1-1,5 tuntia. Kaikissa kerhoissa on aina vähintään kaksi ohjaajaa - kenties kaverisi on myös kiinnostunut. Myös yksin voi ilmoittautua, sillä löydämme varmasti jokaiselle ohjaajaparin. :)

Kerhopaikkoja:

Lindkulla Ojamo
Metsola Pusula
Muijala Routio
Mäntynummi Saukkola
Nummentausta Virkkala
Nummi

Erilaisia kerhoja:

askartelukerho näytelmäkerho
jumppakerho sählykerho
keppihevoskerho toimintakerho
kokkikerho ...
musiikkikerho Ehdota kerhoa!

Haluan mukaan

Koulutuspäivä ja ilmoittautuminen:

• Uusien junnuohjaajien koulutus järjestetään lauantaina 29.8.
  • Ilmoittaudu 13.8. mennessä.
  • Pääset tästä ilmoittautumiseen

Junnuohjaajatoiminnasta vastaa vs. nuorisotyönohjaaja Tomi Väisänen (2.8. asti) ja Teemu Kuivalainen (3.8. alkaen).

Vs. Nuorisotyönohjaaja

Alakouluikäisten kerhot. Töissä 3.8. asti.