Jumalanpalvelukset Pyhän Ristin kappelissa

Voit osallistua Lohjan seurakunnan alueen muiden kirkkojen jumalanpalveluksiin. Löydät tarkempaa tietoa niistä nettisivuilta ja kirkollisista ilmoituksista. Messu on jumalanpalvelus, jossa on ehtoollinen. Jumalanpalvelus nimitystä käytetään silloin, kun kysessä on sanajumalanpalvelus ilman ehtoollista.  

Virkkalan kirkossa - oman kylän kirkossa järjestetään joko suomenkielinen tai ruotsinkielinen messu. Messu on joka sunnuntai ja pääsääntöisesti  klo 13 syksylllä ja keväällä. Messu voi olla klo 16 tai 11. Kuukauden 1. sunnuntaina SLEY:n messu on klo 16. Kesäkuussa - elokuussa ei ole messuja. Virkkalan messuja järjestävät eri messuryhmät. Kerran kuussa on rento ja iloinen Toivon messu - Virkkalan oma messu, jossa musiikista vastaa paikallinen Toivon messun bändi Timo Laakson johdolla. Messussa lauletaan paljon ihania Viisikielinen-laulukirjan lauluja ja rukoillaan esirukousaiheiden puolesta. Kesto noin 45min -1h.  Kerran kuussa on myös Veljespiirin messu, Yhteyden päivä,  jossa laulaa mieskuoro Veljeskööri. Se on yleensä kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Lähes joka kuukausi on myös ruotsinkielinen messu. 

Paikalliset perinteet ja traditiot ja pyhäpäivien asettuminen kirkkovuoteen saattavat sekoittaa perusjärjestystä. Virkkalan messu on kerran kuukaudessa satunnaisesti ja sen kesto on 45 minuuttia. Ota kirkolta mukaan kausiesite, jossa on kerrottu pyhäkohtaisesti, mikä messu on milloinkin vuorossa. Seurakunnan lehti-ilmoituksissa näkyy myös kunkin sunnuntain messuajankohta ja mikä messu on kyseessä. 

SLEY:n messu, järjestetään pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 16. 

Itsenäisyyspäivänä ja kaatuneiden muistopäivänä järjestetään kaksikielinen tilaisuus.

Kiirastorstaisin on perinteinen lammasateria ja kiirastorstain ehtoollisen vietto. Toukokuussa on Virkkalan torilla Kansanlaulukirkko.  

Perhekirkko lapsiperheille järjestetään kerran keväällä ja syksyllä. 

Jumalanpalveluksia voi kuunnella myös radiosta: Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset toteutetaan sunnuntaisin radiojumalanpalveluksina alkaen kello 10 Radio Dein Lohja taajuudella 107.2 MHz. Katso linkki https://www.radiodei.fi/kirkko/Linkki avautuu uudessa välilehdessä
sekä seurakunnan Youtube-kanavalla. Tarkemmat tiedot https://www.lohjanseurakunta.fi/tutki-uskoa/verkkojumalanpalvelukset

 

Virkkalan kirkko sisältä. Kuva otettu parvelta.

Virkkalan kirkon messut kevät 2024

Messut Virkkalan kirkossa klo 13. Huom! SLEY:n messut keväällä ja syksyllä joka kuukauden 1. sunnuntaisin klo 16. Huomio, että joka sunnuntaina messu ei ole klo 13. Se voi olla myös klo 11 tai 16. Eikä joka sunnuntai ole suomenkielistä messua.

Poikkeukset korostettu.

Su 14.1. klo 13 SLEY:n messu.

Su 21.1. klo 13 Toivon messu.

Su 28.1. klo 13 Yhteyden päivä, Veljespiiri.

Su 4.2. klo 13  Högmässa.

Su 4.2. klo 16 SLEY:n messu.

Su 11.2. klo 13 Toivon messu.

Su 18.2. klo 13 Virkkalan messu.

Su 25.2. klo 13 Yhteyden päivä, Veljespiirin messu.

Su 3.3. klo 16 SLEY:n messu. Huom. Ei messua klo 13

Ke 6.3. klo 18 Kvällsmässa.

Su 10.3. klo 13 Toivon messu.

Su 17.3. klo 13 Högmässa.

Su 24.3. klo 13 Virkkalan messu.

To 28.3. klo 18 Kiirastorstain ehtoollinen. Lammasateria ennakkoon ilmoittautuneille.

Pe 29.3. klo 13 Långfredagens gudstjänst.

Su 31.3. klo 13 Yhteyden päivä, Veljespiirin messu.

Su 7.4. klo 13 Perhekirkko.

Su 7.4. klo 16 SLEY:n messu.

Su 14.4. klo 11 Familjegudstjänst.

Su 21.4. klo 13 Toivon messu.

Su 28.4. klo 13 Yhteyden päivä, Veljespiirin messu.

Su 5.5. klo 13 Kansanlaulukirkko Virkkalan torilla. Huomio paikka! Messua ei ole kirkolla klo 13 eikä klo 16.

Su 12.5. klo 13 Virkkalan messu.

Su 19.5. klo 11 Kaatuneitten muistopäivän kaksikielinen jumalanpalvelus ja seppeleenlasku sankarihaudalla.

Su 26.5. Yhteyden päivä, Veljespiirin messu.

Kirkkokahvit messuissa lukuun ottamatta SLEY:n messuja. Messuja ei ole kesäaikana (kesäkuu-elokuu). Messut jatkuvat syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Virkkalan kirkon alttarin lasimaalaus
Virkkalan kirkon alttarin lasimaalaus