Jumalanpalvelukset Pyhän Ristin kappelissa 

Tulethan paikalle terveenä. Maskin käyttö oman harkinnan mukaan. Iäkkäiden ja riskiryhmäläisten on hyvä edelleen suojautua  maskia käyttämällä vallitsevasa pandemiatilanteessa. Huolehdimme käsihygieniasta ja annamme toisille mahdollisuuden pitää riittävää etäisyyttä. Tartuntataulilain pykälän 58c yleiset suojaustoimet ovat edelleen voimassa kaikessa toiminnassamme 30.6.2022 saakka.

Voit osallistua Lohjan seurakunnan alueen muiden kirkkojen jumalanpalveluksiin. Löydät tarkempaa tietoa niistä nettisivuilta ja kirkollisista ilmoituksista.

Virkkalan kirkossa järjestetään messu joka sunnuntai klo 13. Kerran kuussa on rento ja iloinen Toivon messu - Virkkalan oma messu, jossa musiikista vastaa paikallinen housebändi Timo Laakson johdolla. Messussa lauletaan paljon ihania Viisikielinen-laulukirjan lauluja. Pääsääntöisesti kerran kuussa on SLEYn messu, joka on yleensä kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kerran kuussa on myös Veljespiirin messu, Yhteyden päivän messu, joka on yleensä kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Lähes joka kuukausi on myös ruotsinkielinen messu.

Paikalliset perinteet ja traditiot ja pyhäpäivien asettuminen kirkkovuoteen saattavat sekoittaa perusjärjestystä. Kolmen vartin messu on kerran kuukaudessa silloin, jos ruotsinkielistä messua ei ole. Pyhäinpäivänä, itsenäisyyspäivänä ja kaatuneiden muistopäivänä järjestetään kaksikielinen tilaisuus. Kiirastorstaisin on aina perinteinen ammasateria ja kiirastorstain ehtoollisen vietto. Keväisin Virkkalan torilla on yleensä järjestetty Kansanlaulukirkko. 

Jumalanpalveluksia voi kuunnella myös radiosta: Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset toteutetaan sunnuntaisin radiojumalanpalveluksina alkaen kello 10 Radio Dein Lohja taajuudella 107.2 MHz. Katso linkki https://www.radiodei.fi/kirkko/Linkki avautuu uudessa välilehdessä
sekä seurakunnan Youtube-kanavalla. Tarkemmat tiedot https://www.lohjanseurakunta.fi/tutki-uskoa/verkkojumalanpalvelukset

 

Virkkalan kirkko sisältä. Kuva otettu parvelta.
Virkkalan kirkon alttarin lasimaalaus
Virkkalan kirkon alttarin lasimaalaus