Virkkalan kirkko 70 vuotta

Vuosi 2023 on monipuolinen juhlavuosi Lohjan alueella: Lohja ja Lohjan seurakunta täyttävät 700 vuotta ja Virkkalan kirkko 70 vuotta. Etelä-Lohjan seurakuntakoti valmistui 1953. Rakennusta alettiin 1980-luvun alussa kutsua Virkkalan kirkoksi, ja nimi vakiintui käytössä vähitellen. Tila vihittiin Pyhän ristin kappeliksi vuonna 2010. Virkkalan kristilliset juuret ovat kaukana menneisyydessä 1200-luvulla. Vanhan perimätiedon mukaan Lohjan kirkollisen elämän juuret ja myös Lohjan ensimmäiselle kirkolle osoitettu paikka ovat Virkkalan Kastlähteellä ja sen läheisyydessä Kyrkstadissa.

Juhlavuoden aikana on ollut tarjolla monenlaisia tapahtumia, konsertteja ja messuja eri-ikäisille virkkalalaisille. Jo kevään aikana juhlimme monin tavoin. Muutamia juhlia on vielä jäljellä. Alla on päivitetty lista syksyn juhlatapahtumista.

JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA:

KONSERTTI: 

*Silmäni aukaise - Nina Åströmin konsertti (kaksikielinen) to 16.11. klo 18 Virkkalan kirkossa. 

To 16.11. klo 18 Silmäni aukaise - Nina Åströmin konsertti. Virkkalan kirkon 70 v. juhlakonsertti. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Nina Åström on laulaja, lauluntekijä ja evankelista, joka on esiintynyt miljoonille kuulijoille yli 30 maassa ja monenlaisissa paikoissa. Hän on tehnyt noin 100 laulua ja levyttänyt 18 CD:tä. Nina edusti Suomea euroviisuissa vuonna 2000 ja vuonna 2020 hänestä tuli myös platinalevylaulaja. Keikat ovat vieneet häntä erikoisiin paikkoihin ympäri maailmaa esiintymislavoilta ja festareilta aina vankiloihin, huumeparantoloihin ja slummeihin saakka. Nina on kansainvälinen artisti, joka on kokosydämisesti sitoutunut tehtäväänsä. Kun Nina esiintyy, hän luo lämpimän ja läsnäolevan yhteyden yleisön kanssa. Hän tahtoo välittää lauluillaan Jumalan rakkautta ja vapahdusta jokaiselle. Nina laulaa konsertissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ninan levyjä on myynnissä konsertin jälkeen. Tervetuloa nauttimaan lämpimästä tunnelmasta ja kauniista laulusta.DIAKONIATYÖ:
 

*Brunssit ti 21.11. klo 1011.30 Virkkalan kirkon seurakuntasalissa. Rentoa meininkiä 70- vuotiaan kirkon kunniaksi. Kokoonnumme yhteen kirkon saliin. Aamupalan miehet tuo tietovisaa, mustikoita ja päivän virren. Äijäpiiriläiset tuo levyraadin menneiltä vuosikymmeniltä. Pöytä on katettu 50-luvun tyyliin.

ISÄ INGVALDUKSEN Citynomadi-vaellusreitti

Simo Jouhi on valmistellut upean, opastetun Citynomadi-pohjaisen Isä Ingvalduksen pyhiinvaellusreitin Kastlähteeltä Lohjan Pyhän Laurin kirkolle. Reitti kulkee Virkkalassa monen historiallisesti tärkeän paikan kautta. Se sisältää historiallista tietoa, ja jokaiseen paikkaan voi halutessaan valita myös hengellisen sisällön. Reitin voi kulkea lataamalla sovelluksen puhelimeen, ja sen voi kulkea itsenäisesti tai porukalla jalan, pyörällä tai autolla. Linkki reittiin tässä.


Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlimaan!

...........................................................

Joulu-tammikuu:

Ke 6.12. klo 11 Itsenäisyyspäivän kaksikielinen jumalanpalvelus Virkkalan kirkossa ja seppeleiden lasku sankarihaudoilla. Kirkkokahvit. Kahvien jälkeen Susanne Sere kertoo Virkkalan kirkon vaiheista ja ympäröivästä alueesta.

Ti 12.12. klo 19 Kauneimmat joululaulut, Virkkalan kirkko. Harri Kerko ja Collegium Musicum.

Su 24.12. klo 14 Jouluaaton hartaus, Virkkalan kirkko. Korpijaakko, Kerko.

Ke 25.12. klo 10.30 Jouluaamun jumalanpalvelus, Virkkalan kirkko. Tolonen, Kerko.

Ti 30.1. klo 18 Kauneimmat koululaulut, Virkkalan kirkko. Tervetuloa laulamaan vanhoja ja ikimuistoisia koululauluja yhdessä Laurin Laulajien ja Timo Saarion kanssa.

Virkkalan kirkon kellotapuli

 

Nina Åström kuvassa ja konsertin aika ja paikka