Virkkalan kirkko 70 vuottaVuosi 2023 on monipuolinen juhlavuosi Lohjan alueella. Lohja ja Lohjan seurakunta täyttävät 700 vuotta ja Virkkalan kirkko 70 vuotta. Etelä-Lohjan seurakuntakoti valmistui 1953. Seurakuntakotia alettiin 1980-luvun alussa kutsua Virkkalan kirkoksi, ja nimi vakiintui käytössä vähitellen. Tila vihittiin Pyhän ristin kappeliksi vuonna 2010. Virkkalan kristilliset juuret ovat kaukana menneisyydessä 1200-luvulla. Vanhan perimätiedon mukaan Virkkalan Kastlähteellä ja sen läheisyydessä Kyrkstadissa ovat Lohjan kirkollisen elämän juuret, myös Lohjan ensimmäiselle kirkolle osoitettu paikka.

Juhlavuoden aikana on tarjolla monenlaisia tapahtumia, konsertteja ja messuja eri-ikäisille virkkalalaisille. Kevään aikana juhlimme jo monin tavoin.  Alla on päivitetty lista, jossa on mainittuna syksyn juhlatapahtumat.

JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA:

*Virkkalan kirkon 70-vuotisjuhlakonsertti su 1.10. klo 18 (kaksikielinen). Solistit: Juha Kotilainen, Jan-Peter Nordman, Heidi Laakso, Saana-Maaria Tenkanen, Nina Granath. Säestys: Harri Kerko ja Collegium Musicum Lohja. Kahvitarjoilu väliajalla.
Järj. Lohjan Laulupäivät ja Lohjan seurakunta.

*Silmäni aukaise - Nina Åströmin konsertti (kaksikielinen) to 16.11. klo 18 Virkkalan kirkossa. 

 

VIRKKALAN KIRKKO 70 v. -JUHLAVIIKONLOPPU 23.-24.9:

*Perhepäivä Virkkalan kirkonmäellä la 23.9. klo 10-14 (kaksikielinen). Lapsiperheille ja nuorille. Monenlaista ohjelmaa ja puuhaa. Soppatykistä keittoa, lettuja ja nokipannukahvit. Virkkalan kirkonmäki on suljettu autoilta. Pysäköinti Ristin koulun pihassa (Tynninharjuntie 1). 

*Pieni pyhiinvaellus Isä Ingvalduksen reitillä Kastlähteeltä Virkkalan kirkolle la 23.9. klo 10 Simo Jouhen johdolla. Lähtö klo 10. Päätteeksi kirkolla keittolounas, lettuja ja nokipannukahvit.

*Virkkalan kirkon 70-vuotisjuhla su 24.9. klo 11–15. Kaksikielinen juhlamessu klo 11. Torsti Salosen luento Virkkalan kirkon historiasta. Keittolounas ja kakkukahvit.


YHTEISLAULUTILAISUUDET:

*Kesäinen yhteislauluhetki Virkkalan kirkon pihamaalla 11.7. klo 18. Oma istuin mukaan. Sateen sattuessa sisällä. 
*Kauneimmat joululaulut ti 12.12. klo 19 Collegium Musicumin ja Harri Kerkon kanssa. 

MUITA 70-VUOTISJUHLAMESSUJA:

* SLEY, Virkkalan kirkon 70 v. juhlamessu su 3.9. klo 13, Virkkalan kirkko. Saarna Reijo Arkkila, liturgia Jukka Niemelä. Kakkukahvitarjoilu.
Kirkkokahveilla Reijo Arkkila kertoo aiheesta "Hedberg, Luther ja Lohja". Osa Virkkalan kirkon messuryhmien  70 v- juhlamessuja..
*Yhteyden päivä, Veljespiirin Virkkalan kirkon 70 v. juhlamessu su 29.10. klo 13.  Osa Virkkalan kirkon messuryhmien  70 v- juhlamessuja..


MUUTA:

* Virkkalapäivässä mukana 19.8. klo 9-13 Virkkalan keskustassa

*Perhekirkko su 1.10. klo 13

Diakoniatyö:
Brunssit ti 24.10 ja 21.11. klo 10-11.30.

ISÄ INGVALDUKSEN Citynomadi- vaellusreitti

Simo Jouhi on valmistellut upean, opastetun Citynomadi-pohjaisen Isä Ingvalduksen pyhiinvaellusreitin Kastlähteeltä Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon. Reitti kulkee Virkkalassa monen historiallisesti tärkeän paikan kautta. Se sisältää historiallista tietoa, ja jokaiseen paikkaan voi halutessaan valita myös hengellisen sisällön. Reitin voi kulkea lataamalla applikaation puhelimeen, ja sen voi kulkea itsenäisesti tai porukalla jalan, pyörällä tai autolla. Linkki reittiin tässä.

 

Lisätietoja antaa Hanna Tolonen, Virkkalan aluetyön pappi, p. 050 526 7648, hanna.tolonen@evl.fi. 

Vaellusreittiin tästä linkistä.


Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlimaan.

TERVETULOA!

Virkkalan kirkon kellotapuli

 

Virkkalan kirkko ilmakuva