Hallinto

Seurakunnan hallinto

Lohjan seurakunta kuuluu Espoon hiippakuntaan. Lohjan rovastikuntaan kuuluvat Lohjan, Vihdin ja Karkkilan seurakunnat sekä Karjaan, Pohjan, Hangon ja Siuntion suomalaiset seurakunnat.

Lohjan seurakunta muodosti seurakuntayhtymän Sammatin seurakunnan kanssa vuosina 2009-2012. Kirkkohallitus päätti laajentuvan Lohjan seurakunnan osalta lakkauttaa alueella olevat kaksi seurakuntayhtymää ja neljä seurakuntaa. Karjalohjan, Nummen, Pusulan ja Sammatin seurakunnat liitettiin laajenevaan Lohjan seurakuntaan 1.1.2013.

Seurakunnan hallinnosta säädetään kirkkolain 7-10 luvuissa. Seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää kirkkovaltuusto. Kirkkoneuvosto puolestaan johtaa yleisesti seurakunnan toimintaa, hallintoa sekä talouden että omaisuuden hoitoa (KL 10: 1§).

Seurakuntaan on muodostettu neljä seurakuntapiirimallin mukaisesti toimivaa alueseurakuntaa: Karjalohjan, Nummen, Pusulan ja Sammatin alueseurakunnat. Niiden toimintaa johtaa alueneuvostot.

Rekisteriselosteet
Lait ja säännöt

Tälle alasivulle toteutetaan pääasiassa linkkejä käyttäen seurakunnnan hallintoa ja taloutta koskevat oleelliset säädökset. Henkilöstöä koskeva säädösmateriaali tulee intran puolelle. Lue lisää

Kirkkovaltuusto