Lohjan seurakunta

Tervetuloa Lohjan seurakuntaan! Seurakuntamme on alueellisesti laaja, ja siihen kuuluu Lohjan kantaseurakunnan lisäksi neljä alueseurakuntaa: Karjalohja, Nummi, Pusula ja Sammatti. Niillä kaikilla on oma historiansa ja tunnelmansa, mutta yhteistä on se, että Lohjan seurakunnan kaikkiin kirkkoihin ja tiloihin saa saapua juuri sellaisena kuin on. Parhaimmillaan seurakunnastamme voi löytyä runsaasti kanssakulkijoita elämänmatkalle.

Lohjan seurakunnan jäsenmäärä on 32 553 henkeä (20.5.2021), joka on noin 70 % koko Lohjan alueen väkiluvusta. Työntekijöitä seurakunnassamme on noin 120. Kirkollisveroprosentti on 1,5. Seurakuntaa johtaa yhdessä kirkkoherra Juhani Korteen kanssa 33-jäseninen kirkkovaltuusto, jonka jäsenet valitaan seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Seurakuntalaiset voivat vaikuttaa tekemällä aloitteita kirkkovaltuustolle.

Lohjan seurakunta on läsnä kaikenikäisten seurakuntalaisten arjessa ja juhlassa. Seurakunnan työntekijöiden puoleen voi kääntyä missä tahansa elämäntilanteessa – niin ilossa kuin surussakin. Papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä saa sielunhoitoa, esirukousta ja keskusteluapua surun, kriisin tai sairauden kohdatessa. Lisäksi diakoniatyöltä voi saada talous- ja ruoka-apua tietyin perustein.

Lohjan seurakunnan vaihde

p. 019 328 41 (ma–to klo 9.30–14.30)

Lohjan seurakuntatoimisto ja alueseurakuntatoimistot

Seurakuntatoimistoista saat puhelimitse tai sähköpostitse neuvontaa papin, kanttorin ja tilojen varaamisessa tai vuokraamisessa sekä perhejuhlien ja hautajaisten käytännön järjestelyissä. Voit kysyä myös hautapaikasta ja muista hautaukseen ja haudan hoitoon liittyvistä asioista.

Lohjan seurakuntatoimisto
p. 019 328 41 (ma–to klo 9.30-14.30)
lohja.seurakuntatoimisto@evl.fi

Karjalohjan, Nummen, Pusulan ja Sammatin alueseurakuntatoimistot
p. 044 328 4372 (ma–to 9–11.30 ja 12–15)
lohjan.aluesrk@evl.fi

Espoon aluekeskusrekisteri

Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset ja avioliiton esteiden tutkinta tilataan Espoon aluekeskusrekisteristä.
p. 09 8050 2600 (ma–ti klo 9–15, ke–to klo 9–12)
keskusrekisteri.espoo@evl.fi
Postiosoite: PL 200, 02771 Espoo
Käyntiosoite: Kirkkokatu 1, 02770 Espoo
www.espoonseurakunnat.fi/info-ja-asiointiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Laskutus

Seurakunnalta saamastasi laskusta voit tiedustella Lohjan seurakuntatoimistosta. Maksuvapautusta retkistä ja leireistä voi hakea maksuvapautusanomuksella, joka täytetään ja palautetaan Lohjan seurakuntatoimistoon.

Pyhän Laurin kivikirkon takaosa kuvattuna kesällä.