Karjalohjan kirkko

Messu sunnuntaisin kello 10

Karjalohjan kirkko

Henkilömäärä

Messu sunnuntaisin kello 10.

Kirkon pysäköintipaikalla.

Information på svenska

Historiaa

Karjalohjan kirkko on vuonna 1860 valmistunut harmaakivinen päätytornillinen pitkäkirkko, jonka on suunnitellut Carl Ludvig Engelin oppilas lääninarkkitehti Jean Wik. Kirkko on Karjalohjan alueseurakunnan pääkirkko ja se sijaitsee Karjalohjan kirkonkylässä harjun huipulla.

Karjalohjan kirkko oli käytössä 110 vuotta, kunnes 21. syyskuuta 1970 salama iski kirkkoon sytyttäen sen palamaan. Palon jälkeen kirkosta jäi jäljelle pelkät seinät, sekä hieman pelastettua irtaimistoa, kuten Alexandra Såltinin alttaritaulu, kynttiläkruunu, ehtoollismalja, pienempiä tauluja sekä Maija af Ursinin suunnittelemat ja paikallisen seppä Sillanpään takomat kyntteliköt. Kirkon rauniot jäivät suojaamatta 20 vuodeksi.

1987 Museovirasto vaati, että rapautumisen estämiseksi rauniot tuli suojata paremmin. 1989 rahankeruu kirkon katon rakentamiseksi alkoi muun muassa erilaisten hyväntekeväisyyskonserttien ja myyjäisten muodossa. Jo sortumiskuntoon ehtinyt harmaakivinen kirkko saatiin katettua 1990 ja kesällä 1991 Helsingin piispa Eero Huovinen toimitti kirkon käyttöönoton. Kirkkoa korjattiin 90-luvulla lahjoitusvaroin ja uusi tapuli, joka rakennettiin kolmessa osassa, valmistui 1995. Karjalohjan seurakunta sai kirkonkellot lainaan vuosiksi 1970–1977 entisestä Pitäjänmäen kyläkirkosta.

Karjalohjan kirkon ja seurakuntatalo Lasikirkon osoite on sama kuin Karjalohjan seurakuntatoimiston.

WC-tilat sijaitsevat seurakuntatalolla

Kirkolliset toimitukset (kasteet, vihkimiset, hautaan siunaamiset ja uurnanlaskun aika)
ja alueseurakuntien tilojen varaukset:

Seurakuntatoimiston aukioloaikana paikanpäällä Karjalohjalla maanantaisin
klo 9-11.30 ja 12-15 tai puhelimitse alueseurakuntien toimistosihteeri
Keijo Wigrenin kautta p. 044-3284372 ma-to 9-11.30 ja 12-15
keijo.wigren@evl.fi

Turvallisuus

Kirkko on varustettu savunilmaisimilla. Poikkeus- ja hätätilanteissa toimintaa johtaa kirkon suntio tai muu henkilökunnan jäsen. Noudata ehdottomasti määräyksiä ja ohjeita.

Hätätilanteessa:

PELASTA vaarassa olevat ihmiset

HÄLYTÄ soita 112

ILMOITA henkilökunnalle

SAMMUTA tarvittaessa lähimmällä alkusammuttimella

ANNA ensiapua tarvittaessa

OPASTA apu paikalle

Tulipalon sattuessa:

• Evakuoi tila
  • Tee hälytys palopainikkeesta ja soita 112
  • Rajoita paloa sulkemalla ikkunat ja ovet sekä sulje ilmastointi ILMASTOINNIN HÄTÄSEIS painikkeesta.

Keskustie 30, 09120 Karjalohja

Keskustie 30, 09120 Karjalohja