Mari ja Markus Aitamäki
Siperia, Venäjä

Aitamäet ovat palanneet Suomeen ja heidän sopimuksensa päättyy kesäkuun lopussa. Heidän tilalleen lähetiksemme on valittu Saara Mrcela, joka lähtee syksyllä 2020 kielikoulun kautta jatkamaan Aitamäkien työtä.

Aitamäkien perhe - Venäjä

Nimi: Mari ja Markus Aitamäki sekä lapset Anni, Elias  ja Luukas

Koulutus: Mari: Kirkon nuorisotyönohjaaja/sosionomi(AMK)

Markus: Kirkon nuorisotyönohjaaja.

Järjestö: SEKL

Paikka: Novosibirsk (Новосиби́рск), Venäjä (Siperia)

Tehtävä: Aitamäet ovat lähteneet vuonna 2013 Kansanlähetyksen lähettämina Inkerin kirkon palvelukseen Siperiaan.

Muuta: Ennen lähtöään lähetystyöhön Mari ja Markus työskentelivät nuorisotyönohjaajina Lohjan seurakunnassa.

Aitamäkien kuulumisia voi seurata heidän facebook-sivunsa kautta.

Kuvassa Mari ja Markus Aitamäki hymyilevät kameralle kolmen lapsensa kanssa.

Uusi tilanne

Kesän jälkeen paluu arkeen tuo paljon odotuksia. Keväällä käytännössä kaikki toiminta lakkasi seurakunnissa, mutta nyt näyttää siltä, että syksyllä voidaan jo erilaisia tilaisuuksia järjestää. Syksyn osalta uutta on se, että jatkan nyt itsekseni tätä Venäjän työtä, kun Mari jää pois syyskuun alusta. Olemme vuodesta 2003 työskennelleet yhdessä saman työnantajan palveluksessa, mutta nyt tilanne muuttuu, kun Mari vaihtaa työpaikkaa. Tosin edelleen yhdessä saamme jatkaa palvelua Jumalan valtakunnan työssä. Mari kirjoittaa tässä kirjeessä vielä omat terveisensä teille kaikille. Tästä eteenpäin alan kirjoittelemaan itsekseni. Tällä hetkellä Novosibirskissa valmistaudutaan talven tuloon. Kirkkoa tehdään huoltotöitä mm. lämmitysputkia on uusittu. Harvassa suomalaisessa seurakunnassa kirkkoherra tarttuu rälläkkään ja rupeaa remontoimaan kirkon lämmitysjärjestelmää. Jumalanpalveluksia pidetään joka sunnuntai, mutta vanhempi sukupolvi seurakunnasta edelleen pysyttelee kotona tartunnan pelossa. Ilokseni kuulin myös, että kaksi nuorta Siperiasta, Novosibirskista ja Omskista osallistuin Keltossa järjestettyyn rippileiriin. Kannan huolta siitä, että nuorisotyössä ei ole tällä hetkellä ketään, joka kantaisi näissä seurakunnissa tästä työstä vastuuta. Nuorissa on kuitenkin seurakunnan ja kirkon tulevaisuus. Siksi on hienoa, että edes pari nuorta on päässyt kokemaan varmasti hienon rippileirin ja saaneet ehkä siellä kasvaa uskossa.

Markus

Marin terveiset

Lähetystyöstä paluuseen liittyy monenlaisia tunteita. Olen kiitollinen eletystä elämästä Siperiassa ja samaan aikaan sydämessäni on suuri haikeus, kun paluuta kentälle ei näillä näkymin ole. Ikävä ystäviä ja rakasta seurakuntaa Siperiassa. Jumalan johdatuksessa on ollut hyvä kulkea. Lapsilla on nyt kaikki asiat hyvin ja koulu sujuu Suomessa. Hekin kuitenkin jo odottavat lomamatkaa Siperiaan kaikkia kavereita tapaamaan. Työni lähetyksen parissa ei pääty tähän. Syyskuun alussa aloitan Joutjärven seurakunnan lähetyssihteerin sijaisena vuoden loppuun asti. Rukoilkaa minulle viisautta ja voimia uuteen tehtävään. Kiitos, että olette uskollisesti kulkeneet meidän perheen matkassa Siperiaan ja takaisin Suomeen. Tehtävä on ollut yhteinen.

Siunausta ihan jokaiselle!

Mari