Lähetystyö

Lähetystyö, missiomme

Lue kuulumisia lähetystyöstä  blogissamme.

Kuva: Paupa Tuomanen

Tervetuloa tänne, Lohjan seurakunnan lähetystyöhön!  Näiltä sivuilta saat toivottavasti vastauksia kysymyksiisi, tai ainakin seuraaviin: Millaisia lähetysaiheisia tapahtumia meillä ja muilla on? Entä säännöllistä toimintaa? Kuka edustaa meitä maailmalla? Keneen ottaa yhteyttä lähetysaiheisissa kysymyksissäni?

Mihin et saanut vastausta? Mitä muuta voisimme keksiä yhteisen asiamme ympärillä? Ota mieluusti meihin yhteyttä! Yhteystietomme löydät sivun vasemmasta palkista.

Lohjan alueseurakunnilla on omia nimikkolähettejä. Tarkemmat tiedot löydät alueseurakunnan sivuilta.

Mistä on kyse?

Lähetystyöllä tarkoitetaan evankeliumin, ilosanoman viemistä sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei vielä tai enää tunneta. Tämä perustuu niin kutsuttuun kaste- ja lähetyskäskyyn, joka löytyy esimerkiksi Matteuksen evankeliumin 28. luvusta, jakeet 16-20. Seurakuntaa sitoo tässä myös kirkkojärjestyksen 4. luvun 4. momentti . Lähetystyöhön liittyy kiinteästi lähimmäisen palveleminen, diakonia. Tämä johtuu siitä, että lähetystyötä tehtävillä alueilla on usein suuri tarve myös poistaa ihmisten hätää ja kärsimystä käytännössä.

Miten lähetystyötä tehdään Lohjan seurakunnassa?

• Lohjan seurakunta on ottanut erityisesti tuettavakseen nimikkolähettejä, -kohteita ja -hankkeita. Tutustu heihin kohdassa Lähetit ja kohteet. Tukeminen tarkoittaa hengellistä, sosiaalista sekä taloudellista vierelläkulkemista: rukoilemme heidän puolestaan, pidämme yhteyttä sekä keräämme varoja heidän työnsä tukemiseksi. Voit tutustua erilaisiin tukemisen tapoihin kohdassa Tukeminen.
  • Lähetyskasvatus: haluamme pitää lähetysasiaa esillä erilaisilla kasvatuksen saroilla. Ota yhteyttä lähetyssihteeriin, niin pohdimme sinun tarkoitukseesi sopivaa lähetysaiheista vierailua!
  • Järjestämäämme toimintaa&tapahtumia löydät osiosta Toimintaa.

Lähetystyön tuoreimpiin uutisin voit tutustua Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilla.

Lähetyksen ilmoitustaulu

Tälle sivulle on kerätty tietoa lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestöjen kampanjoista. Sivun kuvat toimivat linkkeinä, joiden kautta pääset järjestöjen sivuille tutustumaan tarkemmin kampanjoihin. Lue lisää

Lähetystyön toimintaa

Tervetuloa mukaan lähetysaiheiseen toimintaamme! Sivulla tietoa tulevista tapahtumista ja säännöllisestä toiminnastamme. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan kanavan tulla mukaan. Jos sinulla on aiheeseen liittyviä ehdotuksia, otathan mieluusti yhteyttä lähetyssihteeriin. Lue lisää