nuoria alttarilla albat päällään

Isoset ja kerhonohjaus

Isoset

Kiinnostuitko riparilla isostoiminnasta? Haluasitko kokemusta pienryhmän ohjaamisesta? Sinä voit olla ensikesän ripari-isonen!

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengenluoja ja tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on vastaanottaja ja kantaja.

ISKO

Isoskoulutus (ISKO) antaa valmiuden toimia isosena Lohjan seurakunnan rippikouluissa. Koulutuksesta saa hyviä tietoja ja taitoja elämää varten, vaikka vielä miettisitkin isoseksi ryhtymistä tai et isoseksi ripareille aikoisikaan. ISKO on maksuton kolmivuotinen koulutus.

Olemme erilaisia ja jokaisella meistä on omat lahjamme - siksi myös sinua tarvitaan!

Koulutuksen sisältö:

• ryhmän hallinnan ja ohjaamisen taidot
  • ilmaisutaito
  • vapaa-ajan ohjaaminen
  • sosiaaliset vuorovaikutustaidot
  • kristinopin perustiedot
  • raamattuopetusta

Isostoiminnan yhteyshenkilö on nuorisotyönohjaaja Mirja (Miiu) Luodes

Isoskoulutuksen tietosuojaselosteen löydät täältä

Kerhonohjaus

Jos suunnittelet tulevaisuudessa tekeväsi töitä ihmisten parissa tai sellaista työtä, joka vaatii esiintymistä ja järjestyksen pitämistä ja ohjausta, kerhonohjaajan työkokemuksesta on hyötyä.  Koulutuksesta ja kerhon pitämisestä saamallasi todistuksella voi olla ratkaiseva vaikutus opiskelupaikkaa hakiessa. Todistuksella voit saada useitakin lisäpisteitä alasta riippuen. Ryhmän kanssa toimiessasi opit myös monia, myöhemmin elämässä hyödyllisiä asioita.

Koululaisten kerhot alkavat syksyisin viikolla 39. Kerhonohjaaja voi hyödyntää kerhossa omaa osaamistaan ja harrastustaan, sillä kerhoihin mahtuu monenlaista toimintaa aina kokkaamisesta pelaamiseen.  Kerhojen tarkoituksena on palvella lapsiperheitä tarjoamalla lapsille maksutonta toimintaa ja yhdessä olemisen riemua.

Tarjolla on vuosittain kokkikerhon-, sählykerhon tai toimintakerhonohjaajan työtä. Kokkikerho kestää 1,5 –tuntia kerran viikossa Lindkullassa. Toimintakerho kestää tunnin viikossa. Sählykerho kestää tunnin kerran viikossa.

Voit toivoa asunpaikkasi mukaan kerhopaikkaa (esim. Routio, Ojamo, Nummentausta, Virkkala, Muijala).  Kerhossa on aina vähintään kaksi ohjaajaa – kysele, jos kaverisi lähtisi kanssasi pitämään kerhoa. Seurakunta maksaa palkkion. Kerhonohjaajavuoden jälkeen saat työtodistuksen.

Jos olet kiinnostunut kerhonohjaajan työstä – ilmoita itsestäsi! Otan mielelläni yhteyttä Sinuun.

Kerhonohjaajatoiminnasta vastaa nuorisotyönohjaaja Marita Laaksonen.

Isostoiminnan kevätohjelma