Hyvä teko jakaa ilon - tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa Lohjan seurakunnan perusolemusta

Lohjan seurakunnan toiminnassa on mukana satoja vapaaehtoisia erilaisissa tehtävissä ja vastuunkantajina. Seurakuntalaisten ja muiden kanssakulkijoiden aito halu toimia yhteiseksi hyväksi vapaaehtoistoimijoina on merkittävä hyvän ja hedelmällisen toiminnan edellytys. Toimintaa halutaan suunnitella ja tehdä yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Ajattelemme, että vapaaehtoistoiminta on tapa elää todeksi kristillistä uskoa ja auttaminen ja tekeminen ilmentävät hengellistä elämäämme. Seurakunta on rakkauden ja armon yhteisö, jossa vapaaehtoinenkin saa kasvaa kristittynä.

Usein vapaaehtoistoimintaan mukaantulo edeltää pohdinta siitä millä tavoin voisin olla mukana ja onko minulla aikaa siihen. Uskalla lähteä mukaan ja tule sellaisena, kun olet. Katso alta seurakuntamme toiminnan kirjosta, löytyisikö sieltä juuri sinulle sopiva tehtävä tai voit tuoda oman uuden ideasi toimintaan mukaan.

Asunnottomien yön vapaaehtoisia

Jumalanpalveluselämässä voit toimia vapaaehtoisena kirkkoväärtin tehtävissä, ehtoollisavustajana tai radioitisijana. Ota yhteyttä pastori Kati Pitkänen, kati.pitkanen@evl.fi, 044 328 4232.

Diakoniassa vapaehtoisia toimii eripuolilla Lohjaa eri seniorikerhoissa, ystävän kammarissa, raittiustoiminnassa, palvelukeskusten hartauksia pitämässä, vaatteiden vaihtotorilla ja veljespiirin eri tehtävissä. Lisäksi vapaaehtoisena voit toimia tapahtumissa, kuten asunnottomien yössä tai sitoutua pidempiaikaiseen tehtävään saattohoidossa. Lisätietoja eri mahdollisuuksista johtavalta diakonialta, Anna Heleniukselta anna.k.helenius@evl.fi, 044 780 4234.

Yhteisötyössä pääset mukaan teologisen opintopiirin toteutukseen, mukavaan nokipannutiimiin, joka kiertää eri tapahtumissa vuoden aikana. Tai jos sinua kiinnosta messuyhteisössä toimiminen, on Iltakirkon tiimi sinua varten. Ole yhteydessä pastori Piia Korpijaakkoon, piia.korpijaakko@evl.fi, 044 788 7896.

Lähetystyössä pääsee palvelemaan vaalikeräyksissä, eri tapahtumissa seurakunnan teltalla tai kojulla, mm. Menneen ajan joulumarkkinoilla. Lisäksi kaste- ja lähetyskäskyä pääsee elämään todeksi eri lähetyspiireissä.  Ota yhteyttä lähetyssihteeri Anniina Javanaiseen, anniina.javanainen@evl.fi, 044 328 4240.

Lapsi- ja perhetyössä kaivataan kerhomummoja ja -vaareja mukaan toimintaan lasten päiväkerhoissa. Jos haluat olla jakamassa aikaasi lasten kanssa leikkien ja iloiten, voit olla yhteydessä vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja Taina Mamiaan, taina.mamia@evl.fi, 044 328 4451.

Seurakunnan keittiötoimessa voit toimia eri avustavissa tehtävissä, tapahtumissa ja kirkkokahveilla. Mukaan voit tulla omilla taidoillasi ja sinulle sopivina aikoina. Lisätietoja kokki Otto Lehtonen, , 044 729 1473.

Kiinteistötoimessa pääsee palvelemaan kirkkoavustajana yhdessä Pyhän Laurin kirkon suntioiden kanssa. Lisätietoja eri tehtävistä saat suntio Kari Pölläseltä, , 044 757 0895.

Nuorisotyössä on tarvetta alakouluikäisten parissa tehtävässä työssä aikuisille ja nuorille eri harrastekerhojen ohjaajana. Harrastekerhojen vetäminen vaatii erityisosaamista tai taitoja (esim. kuvataide, näytelmä, musiikki). Jos haluat jakaa osaamistasi, voit olla yhteydessä johtavaan nuorityönohjaajaan, Eeva Liesilinna, , 050 336 5655.

Lisäksi vapaaehtoisia toimii nuoristyössä isosina, kerhonohjaajina ja nuorten hallituksessa, sekä useissa eri kuoroissa. Lisätieto näihin osallistumisesta saat nuorisotyön sivuilta (https://www.lohjanseurakunta.fi/nuorille) ja kuorojen sivuilta https://www.lohjanseurakunta.fi/musiikki/kuorot.

Lisäksi avoimia tehtäviä löytyy osoitteesta https://vapaaehtoistyo.fi/lohja/.