Teologinen opintopiiri

Lohjan seurakuntakeskus

Teologinen opintopiiri on matalankynnyksen opintopiiri kaikille seurakuntalaisille, kyselijöille, pohtijoille ja teologiasta kiinnostuneille.

Opintopiiri kokoontuu torstaisin Seurakuntakeskuksessa. Maaliskuun opintopiiri alkaa poikkeuksellisesti aikaisemmin, eli klo 17.00 kahvitarjoilu, asiantuntijaluento klo 17.30, sekä illan päätteeksi kysymyksiä ja keskustelua.

Maaliskuun Teologisen opintopiirin asiantuntijavieraana on teologian tohtori Minna Heimola ja aiheena on Raamattu ja rasismi, josta Heimola on myös kirjoittanut kirjan. Heimola haluaa kirjallaan avata uusia näkökulmia siihen, miten eri tavoin Raamattua on tulkittu historian saatossa ja mitä voimme siitä oppia. Raamattua on tulkittu sekä rasismia oikeuttamaan, että rasismin haastamiseen ja ihmisoikeuksien ajamiseen. Raamattua ja kristillistä perinnettä on pidetty Suomessakin oikeutuksena torjuvaan suhtautumiseen maahanmuuttajia kohtaan. Toisaalta taas Raamattu ja kristillinen perinne ovat perusta seurakuntien työhön turvapaikanhakijoiden kanssa.

Lohja

Lohjan seurakuntakeskus

Evästä Päivään -ruokailu

Karjalohjan Lasikirkko

Evästä arkeen ruokailu

Kaikille avoin ruokailu.

Saukkolan toimitila

Käsityöpiiri Saukkolan seurakuntakodissa

Tehdään käsitöitä iloksi itselle ja muille. Osallistua voit myös seurustelemalla ja olemalla mukana.