Espanjalainen kitara

Espanjalainen kitara Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Latinalaisen Amerikan musiikkiin erikoistunut kitarataiteilija Janne Lehtinen esittää espanjalaisen Isaac Albénizin musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 5 €, cd-levy 15 €

Diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa espanjalaisen Isaac Albénizin (1869-1909) musiikkia. Alun perin pianolle sävelletyt kappaleet ovat tulleet suuren yleisön suosioon ennen muuta kitarasovituksina ja ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Janne Lehtinen on levyttänyt ohjelman uusimmalle cd levylleen Leyenda Española.

Diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa nykyään pääasiassa soolokonsertteja.

- Isaac Albéniz oli aikansa tyyliin täysiverinen romantikko, ihmelapsi ja boheemi. Hän kiersi jo nuorena konsertoimassa ympäri Espanjaa. Myöhemmin hän valloitti Euroopan konserttilavat Lontoota ja Pariisia myöten ja konsertoi myös Amerikassa. Albéniz sävelsi pianoteosten lisäksi oopperoita, lauluja sekä kamari- ja orkesterimusiikkia. Hänen pääteoksensa on Iberia-sarja pianolle, joka valmistui vuotta ennen hänen kuolemaansa, hän kertoo.

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Seeli Toivion ja Harri Kerko konsertti ,klo 16

Kirkollista musiikkia eri aikakausilta! Seeli Toivio ja Harri Kerko Pyhän Laurin kirkossa klo 16

Lohjan Pyhän Laurin kirkko