Collegium Musicum: Pergolisi; Septem verba a Christo in cruce moriente prolata

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Giovanni Battista Pergolesin sävellystuotannosta sensaatiomainen löytö, jonka olemassaolo on kyllä ollut tiedossa; teoksen käsikirjoituksiahan on löytynyt parin vuosisadan aikana sieltä täältä ympäri Eurooppaa, mutta viimeinen löytö vuonna 2009 on kokonainen käsikirjoitus ja siinä muodossaan kuin se nyt tunnetaan.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 15€

Teoksen esitti ensimmäistä kertaa Akademie fur Alte Musik Berlin vuonna 2012 ja samana vuonna teos myös levytettiin. Aivan varmuudella ei voida sanoa, että teos on Pergolesin säveltämänä, mutta se on niin todennäköistä että on merkitty hänen nimiinsä. Teosta ei mahdollisesti olla esitetty Suomessa aikaisemmin, mikä lisää Tapiolan ja Lohjan kirkoissa tapahtuvien esitysten arvoa.
Tervetuloa!
Vapaa pääsy, käsiohjelma 15€

Lohjan Laulupäivät ry. konsertti klo 18

Lohjan Laulupäivät ry konsertti, klo 18