Keskiajan ääni -konsertti

Karjalohjan kirkko

Keskiajan ääni - Duo Medieval

Keskiajan ääni - Duo Medieval. Anneliina Rif ja Uli Kontu-Korhonen
laulu ja keskiaikaiset soittimet. Ohjelma 10 eur.
Hildegard Bingeniläinen (s.1098) oli aikansa arvostetuimpia naisia, monipuolinen tiedenainen ja mystikko, joka työskenteli uskonnon, kirjallisuuden, musiikin ja luonnontieteiden parissa.
Hildegardin hämmästyttävät sävellykset ilmestyivät hänelle valvenäkyinä, usein kuin kirkkaan valon ympäröiminä kuvina. Näistä syntyi laaja teos nimeltä Scivias. Viisaan nunnan tuotantoon kuului myös luonnon- ja lääketieteen kirjallisuutta sekä 77 hengellistä laulua ja musiikkinäytelmä Ordo Virtutum. Musiikin Hildegard mainitsee kirjoituksissaan satoja kertoja ja hän piti sitä tervehdyttävänä voimana.
Hildegard on kertonut sävellyksiensä syntyvän sisäisestä hädästä kiitoksen, laulun ja instrumenttien kautta. Tekstien aiheita ovat luominen ja vapautus, Jumala ja maailma, Maria, enkelit ja pyhimykset sekä ihmiseksi tuleminen.
Musiikillisia erityispiirteitä ovat esimerkiksi laulujen laaja ambitus, päällekkäisestä kvintistä ja kvartista muodostuva hyppy ylös sekä voimakas melismointi. Hildegard puhui kauniisti useista soittimista, kuuli rummuissa paastonajan ihmisen kurinalaisuuden ja huilussa Pyhän Hengen tuulen. Ihmisääni oli Hildegardille kuitenkin ajan hengen mukaisesti soittimista jaloin.
Monin tavoin ihmisiä auttanut, hämmästyttänyt ja opastanut abbedissa Hildegard kuoli 81-vuotiaana vuonna 1179.

Karjalohja

Kärkölän kirkko

"Suven suloa"- kesäkonsertti Kärkölän kyläkirkossa

Lohjalaissopraanon ja pusulalaispianistin hienoa yhteismusisointia kauniissa Kärkölän maalaismiljöössä.

Kärkölän kirkko

"Mitä kirkonkellot soivat?"- kesäkonsertti

Taitavaa ja upeaa erilaisten kanteleiden soittoa kauniissa Kärkölän kylämiljöössä.