Teologinen opintopiiri

Lohjan seurakuntakeskus

Teologinen opintopiiri on matalankynnyksen opintopiiri kaikille seurakuntalaisille, kyselijöille, pohtijoille ja teologiasta kiinnostuneille.

Syyskuun teologisen opintopiirin asiantuntijavieraana on teologian tohtori Kari Kuula ja aiheena Mistä tietää että Jumala on olemassa? Apostoli Paavalin vastaus ja arviointi modernissa keskustelussa.

Miltei Jokainen teologian- ja filosofianhistorian ajattelija on ottanut kantaa tähän ikikysymykseen. Modernissa keskustelussa tehdään joskus ero jumala-argumenttien ja jumalaperusteluiden välillä. Jumalaa ei ehkä voi todistaa, mutta jumalauskoa voi perustella järkevästi.

Apostoli Paavali otti Jumalan olemassaolon aikansa ihmisten tavoin itsestään selvyytenä. Jumala kyllä on. Kysymys kuuluu vain, minkälainen Jumala. Silti hänen kirjeistään löytyy myös orastavia järkiperäisiä jumalaperusteluita. Teologian tohtori Kari Kuula esittelee niitä ja niistä käytyä keskustelua. Miten Paavalin pohjalta voisi vastata kysymykseen "mistä tietää, että Jumala on olemassa"?

Kari Kuula on Kauniaisten seurakunnan pastori ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa Paavalista, helvettikäsityksistä, Paholaisen hahmosta sekä yleistajuisen esityksen kristinuskon kokonaisuudesta (Kotona kristinuskossa).

Asiantuntijaluento alkaa klo 18.00, jonka päätteeksi kysymyksiä ja keskustelua. Kahvitarjoilu klo 17.30. Tervetuloa!

Lohja

Virkkalan kirkko

Elämän leipää -diakoniaruokailu

Diakoniaruokailu Virkkalan kirkolla

Virkkalan kirkko

diakoniapiiri

Tervetuloa mukaan!

Lohjan seurakuntakeskus

Solmut silmukoiksi

Tervetuloa vanhat ja uudet käsityön ystävät!