Eero Hämeenniemen improvisaatiokonsertti

su 31.5. kello 18.00

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Eero Hämeenniemen Improvisaatiokonsertti

Hämeenniemen konsertit ovat improvisaatiokonsertteja. Hän soittaa paljon kirkoissa, ja silloin teemat, joista hän improvisoi, ovat yleensä peräisin hengellisestä musiikista. On tuttuja virsiä, mutta myös vanhempaa kirkkomusiikkia ja intialaisia melodioita. Hän pyrkii luomaan konsertteihinsa leppoisan tunnelman, joissa kuulija voi ottaa vaikka filtin ja tyynyn mukaansa ja tehdä olonsa rennoksi.

Säveltäjä Eero Hämeenniemi haluaa luoda improvisaatiokonserteistaan kotoisan tilanteen, johon on ihan luvallista ottaa mukaan viltti ja tyyny ja tehdä olonsa mahdollisimman rennoksi. Rentoa hänen konserteissaan on muutenkin: taiteilija ei kävele juhlallisesti flyygelin ääreen vaan juttelee ihmisten kanssa ennen kuin alkaa soittaa, eikä hän kumartele konsertin lopuksi. Väliaikaa ei ole, eivätkä konsertit kestä juuri tuntia kauempaa. Taputtaa ei tarvitse.

Hämeenniemen konsertit ovat improvisaatiokonsertteja. Hän soittaa paljon kirkoissa, ja silloin teemat, joista hän improvisoi, ovat yleensä peräisin hengellisestä musiikista. On tuttuja virsiä, mutta myös vanhempaa kirkkomusiikkia ja intialaisia melodioita.


Järjestäjä

Lohja

Katso myös

su 15.3. klo 18.00

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Hanna Ekolan konsertti klo 18

Hanna Ekolan ja Virpi Salon hengellinen konsertti klo 18
su 22.3. klo 18.00

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Harri Kerkon ja Johann Tillin konsertti

Johann Tilli ja Harri Kerko esittävät toistensa uutta tuotantoa sekä tunnetuimpia hengellisiä lauluja eri aikakausilta.
to 9.4. klo 19.00

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

J.Haydn: Vapahtajamme seitsemän viimeistä sanaa ristillä

J.Haydn: Vapahtajamme seitsemän viimeistä sanaa ristillä