Eero Hämeenniemen improvisaatiokonsertti

kuvassa Eero Hämeenniemi
Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Eero Hämeenniemen Improvisaatiokonsertti

Hämeenniemen konsertit ovat improvisaatiokonsertteja. Hän soittaa paljon kirkoissa, ja silloin teemat, joista hän improvisoi, ovat yleensä peräisin hengellisestä musiikista. On tuttuja virsiä, mutta myös vanhempaa kirkkomusiikkia ja intialaisia melodioita. Hän pyrkii luomaan konsertteihinsa leppoisan tunnelman, joissa kuulija voi ottaa vaikka filtin ja tyynyn mukaansa ja tehdä olonsa rennoksi.

Säveltäjä Eero Hämeenniemi haluaa luoda improvisaatiokonserteistaan kotoisan tilanteen, johon on ihan luvallista ottaa mukaan viltti ja tyyny ja tehdä olonsa mahdollisimman rennoksi. Rentoa hänen konserteissaan on muutenkin: taiteilija ei kävele juhlallisesti flyygelin ääreen vaan juttelee ihmisten kanssa ennen kuin alkaa soittaa, eikä hän kumartele konsertin lopuksi. Väliaikaa ei ole, eivätkä konsertit kestä juuri tuntia kauempaa. Taputtaa ei tarvitse.

Lisätietoja tästä

Lohja