PERUTTU 1. Adventtisunnuntain hartaudet klo 13 ja 14

Virkkalan Kirkko

Jumalanpalvelus on peruttu koronarajoitusten vuoksi. Kirkko auki hiljaista hartautta varten, pappi paikalla klo 13-15. Kirkkotilassa voi olla kerrallaan enintään 10 ihmistä. Käytäthän maskia ja huolehdit turvaväleistä.

Siunattua adventtia kaikille!

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Ensimmäisenä adventtina tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa. Keskiajan perinteen mukaisesti päivän päätekstinä on kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Virkkala