Tierra lejana - Kaukainen maa, argentiinalaista kitaramusiikkia. Janne Lehtinen, kitara

su 17.3. klo 17.00
Janne Lehtinen soittaa kitaraa kuvassa

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Tierra lejana - Kaukainen maa, argentiinalaista kitaramusiikkia. Janne Lehtinen, kitara

TIERRA LEJANA - Kaukainen maa

Janne Lehtinen soittaa kitaramusiikkia Argentiinasta

Argentiinalainen kitaramusiikki soi tässä konsertissa, jossa Janne Lehtinen soittaa kolmen argentiinalaisen ystävänsä, Juan Falún, Jorge Cardoson ja Gustavo Nasutin musiikkia. Heidän musiikkinsa juuret ovat syvällä Argentiinan kansanperinteessä, folkloressa. He ovat rakentaneet tästä perinteestä oman persoonallisen tyylinsä, tehneet siitä universaalia musiikkia, konserttikäyttöön. Lehtinen sai heiltä musiikkia tähän ohjelmaan ja levytykseen, jonka hän julkaisi Tierra lejana -levyllään.
Argentiinalainen musiikki on paljon muutakin kuin vain Buenos Airesin tango. Kansanmusiikki on yhtä laaja kuin maakin ja vaihtelee pampan surumielisestä milongasta Andien villiin chacareraan ja pohjoisen sademetsien romanttiseen guaraniaan. Kitara on tärkeä soitin Argentiinassa ja maa on täynnä soittimen taitajia. Tämän voi nähdä ja kuulla esim. siellä vuosittain järjestettävällä suurella Guitarras del Mundo-festivaalilla. Festivaali järjestetään ympäri maata yli 80 eri paikkakunnalla ja siellä pääsee kuulemaan paikallisia soittajia kansainvälisten vierailijoiden ohella.
Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa diplomitutkintoon 1983 Kari Äikäksen johdolla. Tämän jälkeen hän opiskeli mestarikursseilla opettajinaan John Williams, Jorge Cardoso ja Jorge Morel. Ensikonsertti Sibelius-Akatemian salissa oli 1986. Janne Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkona. Hän toimi pitkään Hyvinkään musiikkiopistossa kitaransoiton opettajana. Janne Lehtinen on tuottanut konserttiohjelmistaan cd-levyjä Kistu-levymerkillään. Levyjä on saatavilla konserteissa ja Fuga levykaupasta. Näin yleisöllä on mahdollisuus palata konsertin tunnelmiin kotonaan. Eteläamerikkalainen ja erityisesti argentiinalainen musiikki on ollut Lehtisen ohjelmissa monesti mukana.
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Lohja