Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut... Seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottuna erityisesti aikuisille suunnattua tarjontaa.

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan ja lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Toivon messu Pikku Laurissa

Iltakirkko

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Iltakirkon jälkeen syömme yhdessä iltapalan seurakuntakeskuksella (Sibeliuksenkatu 2).

Jos haluat tulla suunnittelemaan ja tekemään iltakirkkoa, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96 tai tule kirkolle ennen iltakirkon alkua, niin mietitään yhdssä, missä tehtävissä haluaisit palvella. 

Tervetuloa!

Kevätkauden 2023 Iltakirkot:

HUOM! uusi iltakirkon alkamisaika, klo 18.00

26.1, klo 18.00, Lastenkappeli Pikku Lauri
23.2, klo 18.00, Pyhän Laurin kirkko
30.3, klo 18.00, Lastenkappeli Pikku Lauri
25.5, klo 18.00, Lastenkappeli Pikku Lauri

Healing Rooms rukousklinikka

Mäntynummen seurakuntatalolla 

26.1., 9.2., 23.2., 9.3., 23.3. ja 20.4.  Klo 18-19.

Pitkäaikaista parantumatonta sairautta sairastavien vertaisryhmä tauolla

Emme toistaiseksi käynnistä vertaisryhmän tapaamisia. Lisätietoa pastori Anna-Maija Lakomaa 044-3284356 tai anna-maija.lakomaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoni Tanja Mäkelä 040-7799363 tanja.makela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Omaisten ryhmä Seurakuntakeskuksen takkahuoneella (Sibeliuksenkatu 2)

Vertaisryhmä mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille, jossa on mahdollisuus tavata toisia ymmärtävässä ilmapiirissä. Ryhmästä saat vertaistukea läheisen sairauteen ja omaan jaksamiseen liittyvissä asioissa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä uudet että jo aikaisemmin yhdistyksen toimintaan osallistuneet omaiset. Ryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii. Ryhmä on FinFami Uusimaa vapaaehtoisten ohjaamaa. 

Ryhmä kokoontuu 7.2., 7.3., 4.3., 2.5. ja 13.6. klo 17.30.-19.

Ulkoiluystäväksi  ikäkkäille
Ma 17.4. ja 24.4. klo 17-20 Saukkolan seurakuntakoti
Lisätietoja Riikka Karinto

Rukoushetki ja ehtoollinen

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Iltoja toteuttavat Heikki Linnavirta & rukoustiimi. Olet sydämellisesti tervetullut!

Illat ovat pääsääntöisesti torstaisin klo 18–20 Pyhän Laurin kirkossa. 

Kevään 2023 illat:

19.1., 16.2., 16.3., 14.4., 4.5.

Naisten saunailta

Naisten saunailtaa vietetään Saarikossa 17.5. klo 18–21. Tiedossa on saunomista, yhteinen iltapala, vierailija ajankohtaisesta aiheesta (vahvistuu myöhemmin) ja mukavaa yhdessä olo ja kuulumisten vaihtamista. Kimppakyytejä lähtee Saarikkoon kirkkokentältä klo 17.30. Mukaan omat saunomisvarusteet. 

Jos haluat mukaan suunnittelemaan naisten saunailtaa, ole yhteydessä Piia-pappii, 044 788 78 96 tai piia.korpijaakko@evl.fi. 

Miesten saunaillat

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sauna ja iltapala voitelevat myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalaa ja jutellaan hetki syviä.

Illat alkavat klo 18 kahvilla, jonka jälkeen on vierailijan puheenvuoro. Tämän jälkeen on vuorossa saunomista ja makkaranpaistoa. Ilta päättyy hartauteen, ja kotiin lähdemme viimeistään klo 21. Voit tulla omalla autolla suoraan kuhunkin saunailtaan, mutta kimppakyytejäkin lähtee joka kerta Kirkkokentältä klo 17.30. 

Kevätkauden 2023 miesten saunaillat:

19.1. Purjehtijoiden maja (Nuottatie 2), vierailijana pastori Piia Korpijaakko ja aiheena Kirkkohallituksen Itä-Euroopan työryhmän Tšekin matkan kuulumisia.
16.2. Seurakuntakeskus takkatupa (Sibeliuksenkatu 2, ei saunaa), vierailijana pastori Olli Pakalén, aiheena ”Olli kirjailijana ja valokuvaajana".
8.3. Vivamo (Vivamontie 2), vierailija varmistuu myöhemmin. Kahvimaksu 6€.
25.5. Oravannokka (Oravanniementie, 09220 Sammatti), vierialijana pastori Erkki Taivainen, aiheena ”Kanadan vuodet”.


 

Hyvät tyypit suhteessa – parisuhdepäivä 18.3. klo 10-16

Paranna parisuhdettasi ymmärtämällä syvemmin itseäsi ja kumppaniasi.

Parisuhdepäivä tarjoaa erilaisen lähestymisen parisuhteeseen itsetuntemuksen kautta. Päivässä opit jotain uutta itsestäsi ja kumppanistasi ja sen myötä vuorovaikutuksenne helpottuu. Itsetuntemuksen työkaluna käytetään ikivanhaa enneagrammi-itsetuntemusvälinettä. 20 vuoden kokemuksella kouluttajina toimivat Seija Taivainen, itsetuntemusvalmentaja, työnohjaaja, tietokirjailija, parisuhdekouluttaja ja Erkki Taivainen, pastori, parisuhdekouluttaja.

Parisuhdepäivä on ilmainen, mutta siihen tulee ilmoittautua 8.3.2023 mennessä osoitteessa https://www.mvs.fi/srk/lohja/url/bjqZ4j10xB. Mukaan otetaan 30 paria. Päivän aikana on tauko klo 12.30-13.15, jonka aikana seurakunta tarjoaa kahvin/teen ja pienen suolaisen ja makean palan. Halutessasi voit ottaa mukaan omat lounaseväät (mahdollisuus mikron käyttöön).

Lisätietoja, pastori Piia Korpijaakko, 044 788 78 96, piia.korpijaakko@evl.fi.

Naisten saunailta

Naisten saunailtaa vietetään Saarikossa 17.5. klo 18–21. Tiedossa on saunomista, yhteinen iltapala, vierailija ajankohtaisesta aiheesta (vahvistuu myöhemmin) ja mukavaa yhdessä olo ja kuulumisten vaihtamista. Kimppakyytejä lähtee Saarikkoon kirkkokentältä klo 17.30. Mukaan omat saunomisvarusteet.

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä hengellisten tekstien ja musiikin äärellä. Pyhän sylissä -tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa klo 1819.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Musiikki ja puhe vuorottelevat. Voit hiljentyä tai vaikka nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina musiikkiopiston oppilaita.

Kevätkauden 2023 Pyhän sylissä:

12.1., 9.2., 9.3., 3.4. ja 11.5. (torstaisin, paitsi 3.4. maanantaina)

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Vierailijoina on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita, ja ohjelmassa on myös musiikkia. Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhteistyössä lohjalaisten järjestöjen kanssa. Seniorifoorumi alkaa klo 12 kahvitilaisuudella seurakuntakeskuksessa (kahvilippu 4 €). Ohjelma alkaa klo 13.

Kevään 2023 Seniorifoorumit: 
 

26.1. logoterapiaohjaaja, tietokirjailija ja toimittaja Hanna Jensen, aiheena ”Oppivuodet vanhempieni omaishoitajana”. Musiikissa Pusulan mieslaulajat, johtajanaan Hannele Solala.
23.2. poliitikko, toimittaja ja kirjailija Lasse Lehtinen, aiheena ”Suomi – toteutumattomien katastrofien maa”. Musiikissa Lohja Brass, johtajanaan Uolevi Viita
23.3. Vierailija ja aihe tarkentuvat myöhemmin

Avoimet olohuoneet

Kohtaamisen paikka aikuisille. Keskustellaan ja vaihdetaan kuulumisia kahvikupin tai välipalan äärellä. Mahdollisuus keskustella, pelailla, huilia ja vain olla. 

Aamupäiväolkkari kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 10-12 Roution seurakuntakodilla (Kalliomäentie 2). Poikkea tai vietä koko aamupäivä hyvässä seurassa. Tarjolla kahvia, juttukavereita sekä mahdollisuus mm pelailuun, leikkiin, lepohetkeen. Lisätietoa diakoni Tanja Mäkelä 040 779 9363. 

Ojamon Olohuone jatkuu syksyllä. Ojamon seurakuntakoti

Mies juo kahvia sohvalla samalla kun kissa katselee vieressä