Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut...seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa voi etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottu nähtäville erityisesti aikuiselle suunnattua tarjontaa.

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan sekä myös lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Toivon messu Pikku Laurissa

Iltakirkko

Iltakirkko on uusi torstai-illan ehtoollismessu

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Messun jälkeen syömme yhdessä iltapalan.

Jos haluat olla tulevaisuudessa Iltakirkkoa suunnittelemassa ja tekemässä, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Tervetuloa!

Kevätkauden 2019 viimeinen iltakirkko:
23.5, klo 18.30 Pikku Lauri

Syyskauden 2019 Iltakirkot:
29.8, klo 18.30, Pikku Lauri
26.9, klo 18.30, Pyhän Laurin kirkko
24.10, klo 18.30, Pyhän Laurin kirkko
28.11, klo 18.30, Pikku Lauri

Teologinen opintopiiri

Teologinen opintopiiri on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille - kyselijöille innostuneille!

Opintopiiri pyritään järjestämään kevät- ja syyskaudella kerran kuussa, kuukauden ensimmäisenä torstaina. Tilaisuus alkaa klo 17.30 kahvilla ja aasiantuntijan luento alkaa klo 18.00. Luennon jölkeen on varattu vielä aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Syyskaudella 2019 teologinen opintopiirissä:

5.9. Teologian tohtori, Kari Kuula, Mistä tietää, että Jumala on olemassa? Apostoli Paavalin vastaus ja sen arviointi modernissa keskustelussa.

3.10. Filosofian tohtori Reijo Pajamo ja MuM Harri Kerko, Soi kunniaksi Luojan, vuoden 1938 virsikirja

7.11. TM, psykoterapeutti, Terhi Ketola-Huttunen, Terapiaa vai sielunhoitoa: millä rajapinnalla kirkon perheneuvonnassa liikutaan?

5.12. Kappalainen, Horst Gripentrog, Näkökulmia Uuden testamentin syntyprosessiin

Sanan ja rukouksen illat

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa (klo 18.00-19.30) torstaisin 15.8, 19.9, 17.10 (Huom! paikka Mäntynummen seurakuntatalo), 21.11.

Heikki Linnavirta, Johanna Hagert & rukoustiimi.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Miesten saunailta

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sen jälkeen sauna ja iltapala voitelee myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalasta ja jutellaan hetki syviä.

Toukokuun miesten saunailtaa vietetään Vivamossa torstaina 16.5, klo 18.00 alkaen. Illan aiheena on "Keskeneräinen mutta kelvollinen". Illassa mukana Timo Paattiniemi ja Hannu Nyman.

Papin kanssa päiväkahvilla

Istahda hetkeksi papin ja muiden kahvittelijoiden kanssa jutustelemaan sinua kiinnostavista tai sinulle tärkeistä asioista. Piia-pappi on tavattavissa iltakahvin merkeissä keskiviikkona 7.8, klo 17-18 Cafe Laurissa (Kauppakatu 16). Tervetuloa!

Hiljaisuuden ilta

Karjalohjan kirkossa to 13.6. klo 17-21. Hiljaisuuden ilta koostuu rukoushetkistä, omasta hiljaisuudesta kirkossa ja kirkon pihapiirissä sekä kevyestä iltapalasta. Hiljaisuuteen ohjaavat diakonit Riikka Karinto ja Tanja Mäkelä. Ilmoittautumiset viim.11.6. riikka.karinto@evl.fi tai 050 3742956.

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä Raamatun tekstien äärellä. Pyhän sylissä tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa, klo 18-19.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Voit hiljentyä musiikin ja puheen vuorotellessa, tai jopa nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina Musiikkiopiston oppilaita.

Syyskauden 2019 Pyhän sylissä:
to 12.9, to 10.10, to 14.11, ma 16.12

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Seniorifoorumissa on vierailojoina mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita ja musiikkia. Jokainen Seniorifoorumi alkaa klo 12.00 kahvitarjoilulla ja vierailijan puheenvuoro alkaa klo 13.00.Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhdessä muiden Lohjalaisten järjestöjen kanssa yhteistyössä.

Syyskauden 2019 Seniorifoorumit:

24.10 Tapio Aaltonen

21.11 Pirkko Mannola

Lisää tietoa asiantuntijavieraista, aiheista ja musiikista syyskauden alussa.

28.2. Sirkka-Liisa Kivelän Iäkkäiden turvallinen lääkehoito -esitys on luettavissa tässä (julkaistu esittäjän luvalla).