Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut...seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa voi etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottu nähtäville erityisesti aikuiselle suunnattua tarjontaa.

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan sekä myös lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Toivon messu Pikku Laurissa

Iltakirkko

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Ennen messua syömme yhdessä iltapalan seurakuntakeskuksella (Sibeliuksenkatu 2), klo 17.30 alkaen.

Jos haluat olla tulevaisuudessa Iltakirkkoa suunnittelemassa ja tekemässä, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96 tai tule kirkolle ennen iltakirkon alkua ja mieteitään yhdssä missä tehtävissä haluaisit palvella.

Tervetuloa!

Syyskauden 2021 Iltakirkot:

26.8, klo 18:30, Pyhän Laurin kirkko, huom! ei iltapalaa
23.9, klo 18:30, Pyhän Laurin kirkko
28.10, klo 18:30, Lastenkappeli Pikku Lauri
25.11, klo 18:30, Pyhän Laurin kirkko

Pitkäaikaista parantumatonta sairautta sairastavien vertaisryhmä tauolla

Emme toistaiseksi käynnistä vertaisryhmän tapaamisia. Lisätietoa pastori Anna-Maija Lakomaa 044-3284356 tai anna-maija.lakomaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoni Tanja Mäkelä 040-7799363 tanja.makela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sanan ja rukouksen illat

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Iltoja toteuttavat Heikki Linnavirta, Johanna Hagert & rukoustiimi. Olet sydämellisesti tervetullut!

Syyskauden 2021 Sanan ja rukouksen illat ovat torstaisin 16.9., 21.10. ja 2.12. klo 18–20 Pyhän Laurin kirkossa.

Miesten saunaillat

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sen jälkeen sauna ja iltapala voitelee myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalasta ja jutellaan hetki syviä. Illat alkavat klo 18:00  kahvilla, jonka jälkeen on vierailijan puheenvuoro. Tämän jälkeen on vuorossa saunomista ja makkaranpaistoa. Ilta päättyy hartauteen ja kotiin lähdemme viimeistään klo 21:00. Voit tulla omalla autolla suoraan kuhunkin saunailtaan tai jos tarvitset kyytiä, lähtee kimppakyytejä joka kerta Kirkkokentältä klo 17:30.

Syyskauden 2021 miesten saunaillat:

Keskiviikko 29.9.21, Lohjanportti,
Vierailija Jussi Stick ja aiheena ”Poliisin työ Helsingissä sekä siviilikriisinhallintatehtävissä maailmalla”.

Torstaina 11.11.21, Seurakuntakeskus
Vierailijana hautaustoimen päällikkö Jani Kärkkäinen, Jani kertoo työstään ja tutustumme häneen.

Syksyllä 2021 illat järjestetään ilman saunomista.

UttuJuttu, eli Uusi testamentti tutuksi

Lohjalaiset teologit kertovat heitä kiinnostavasta Uuden testamentin evankeliumista tai kirjeestä. He lähestyvät tekstiä omien ajatusten ja oivallusten kautta, sekä pohtivat mitä tämä teksti kertoo meille tässä ajassa. Yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille on varattu tilaisuuksissa runsaasti aikaa. Tapahtumat alkavat klo 16.00 kahveilla ja päättyvät viimeistään klo 18:00. Käsiteltävästä evankeliumista tai kirjeestä voit tulla keskustelemaan viikkoa ennen tapahtumaa tunnin mittaisille ”etkoille” (Seurakuntakeskuksen takkatuvassa).

Syksyn 2021 UttuJutut:

19.9. Horst Gripentrog, Apostolien teot (etkot 12.9, klo 16-17)

31.10. Mika Nurmi, Galatalaiskirje, teemana kutsu ja kutsumus (etkot 24.10, klo 16-17)

28.11. Raija Urama, Tessalonikalaiskirjeet (etkot 21.11, klo 16-17)

UttuJutut järjestetään Seurakuntakeskuksessa (Sibeliuksenkatu 2).

Avoimet olohuoneet

Aikuisille kohtaamisen paikka. Täällä keskustellaan ja vaihdetaan kuulumisia kahvikupin tai välipalan äärellä. Mahdollisuus pelailla, huilia ja vain olla. Ohjelmassa pieni hartaus, joskus jotain muutakin.

Roution Kaikenikäisten Olkkari: kerran kuussa maanantaina klo 13-15 (13.9. / 11.10. / 8.11. / 13.12.) Roution seurakuntakoti

Voit olla pieni tai suuri, nuori tai vanha. Mukana ovat myös Mirja ja Ritva.

Ojamon Olohuone: Toistaiseksi tauolla, tieto jatkosta lokakuun aikana. Ojamon seurakuntakoti

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä hengellisten tekstien ja musiikin äärellä. Pyhän sylissä tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa, klo 18:00-19:00.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Voit hiljentyä musiikin ja puheen vuorotellessa, tai jopa nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina Musiikkiopiston oppilaita.

Syyskauden 2021 Pyhän sylissä:
9.9, 14.10, 11.11, 9.12.

Seniorifoorum

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Seniorifoorumissa on vierailojoina mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita ja musiikkia. Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhdessä muiden Lohjalaisten järjestöjen kanssa yhteistyössä. Tapahtuman aikatalu ja kulku, sekä vierailijat varmistuvat kesän aikana

Syksyn 2021 Seniorifoorumit:

28.10. Vierailijana Anna-Mari Kaskinen
25.11. Vierailijana Pami Karvonen

Mies juo kahvia sohvalla samalla kun kissa katselee vieressä