Aikuinen?

Työssäkäyvä, opiskelija, työtön, eläkeläinen, kotiäiti, sinkku, kaupunkiin muuttanut... Seurakunnasta voi löytyä paikka, jossa etsiä, pohtia, tulla kuulluksi ja nähdyksi. Täällä on tilaa ilolle, surulle, ihmettelylle ja löytämiselle, uskolle ja kyselylle.

Alle on koottuna erityisesti aikuisille suunnattua tarjontaa.

Seurakunnan aikuisten yhteisössä voit löytää itsellesi hengellisen ja henkisen kodin. Tule mukaan joukkoomme ja ota paikkasi  työikäisten tai ikäihmisten parissa. Tutustu diakoniatyön tarjoamaan toimintaan ja lapsi- ja perhetyön toimintaan.

Jos haluat olla mukana tekemässä ja ideoimassa toimintaa aikuisille, voit olla yhteydessä aikuistyön pastoriin, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96.

Toivon messu Pikku Laurissa

Iltakirkko

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu

Iltakirkko on torstai-illan ehtoollismessu, joka on suunniteltu aikuisille, nuorille ja lapsille. Iltakirkkoon voit tulla hiljentymään ja levähtämään, tai voit tulla sitä mukaan toteuttamaan. Ennen messua, klo 17.30 alkaen, syömme yhdessä iltapalan seurakuntakeskuksella (Sibeliuksenkatu 2).

Jos haluat tulla suunnittelemaan ja tekemään iltakirkkoa, ilmoittaudu Piia Korpijaakolle, piia.korpijaakko@evl.fi tai 044 788 78 96 tai tule kirkolle ennen iltakirkon alkua, niin mietitään yhdssä, missä tehtävissä haluaisit palvella.

Tervetuloa!

Syyskauden 2022 Iltakirkot:

25.8, klo 18.30, Lastenkappeli Pikku Lauri (huom! ei iltapalaa) - PERUTTU
29.9, klo 18.30, Pyhän Laurin kirkko
27.10, klo 18.30, Pikku Lauri
24.11, klo 18.30, Pyhän Laurin kirkko

Pitkäaikaista parantumatonta sairautta sairastavien vertaisryhmä tauolla

Emme toistaiseksi käynnistä vertaisryhmän tapaamisia. Lisätietoa pastori Anna-Maija Lakomaa 044-3284356 tai anna-maija.lakomaa@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai diakoni Tanja Mäkelä 040-7799363 tanja.makela@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rukoushetki ja ehtoollinen

Sanaa, rukousta ja musiikkia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Iltoja toteuttavat Heikki Linnavirta & rukoustiimi. Olet sydämellisesti tervetullut!

Illat ovat torstaisin klo 18–20 Pyhän Laurin kirkossa.

Syksyn 2022 illat:

15.9., 20.10., 17.11., 1.12.

Miesten saunaillat

Saunailta alkaa yhteisellä hetkellä illan teeman äärellä. Sauna ja iltapala voitelevat myös fyysisen ihmisen. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu keskustelun alustus. Alustuksen jälkeen saunotaan, syödään iltapalaa ja jutellaan hetki syviä.

Illat alkavat klo 18 kahvilla, jonka jälkeen on vierailijan puheenvuoro. Tämän jälkeen on vuorossa saunomista ja makkaranpaistoa. Ilta päättyy hartauteen, ja kotiin lähdemme viimeistään klo 21. Voit tulla omalla autolla suoraan kuhunkin saunailtaan, mutta kimppakyytejäkin lähtee joka kerta Kirkkokentältä klo 17.30.

Syyskauden 2022 miesten saunaillat:

15.9. Oravannokka, vieraana oppilaitospastori Panu Mäkelä

20.10. Vivamo, vierailija varmistuu myöhemmin, kahvimaksu 6 €

17.11. Gunnarlan maja, vierailijana aluekapplainen Mikko Nieminen

UttuJuttu, eli Uusi testamentti tutuksi

Lohjalaiset teologit kertovat heitä kiinnostavasta Uuden testamentin evankeliumista tai kirjeestä. He lähestyvät tekstiä omien ajatusten ja oivallusten kautta sekä pohtivat, mitä teksti kertoo meille tässä ajassa. Yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille on varattu tilaisuuksissa runsaasti aikaa. Tapahtumat alkavat klo 16 kahveilla ja päättyvät viimeistään klo 18.

Syksyn 2022 UttuJutut:

18.9.2022, rovasti Hannu Nyman, aiheena Luukkaan evankeliumi

23.10.2022, FM, TM Maija Majuri ja rovasti Arja Majuri, aiheena Efesolaiskirje

27.11.2022, rovasti Kaiku Mäenpää, aiheena Roomalaiskirje

UttuJutut järjestetään Seurakuntakeskuksessa (Sibeliuksenkatu 2).

Avoimet olohuoneet

Kohtaamisen paikka aikuisille. Keskustellaan ja vaihdetaan kuulumisia kahvikupin tai välipalan äärellä. Mahdollisuus pelailla, huilia ja vain olla. Ohjelmassa pieni hartaus, joskus jotain muutakin:

Aamupäiväolkkari kaiken ikäisille keskiviikkoisin klo 10-12 Roution seurakuntakodilla (Kalliomäentie 2). Poikkea tai vietä koko aamupäivä hyvässä seurassa. Tarjolla kahvia, juttukavereita sekä mahdollisuus mm pelailuun, leikkiin, lepohetkeen. Lisätietoa diakoni Tanja Mäkelä 040 779 9363 tai lastenohjaaja Sari Takala 044 328 4306.

Ojamon Olohuone jatkuu syksyllä. Ojamon seurakuntakoti

Pyhän sylissä -arkiretriitti

Pyhän sylissä on hiljentymistä hengellisten tekstien ja musiikin äärellä. Pyhän sylissä -tapahtumat järjestetään kerran kuukaudessa Lohjan Pyhän Laurin kirkossa klo 1819.

Voit ottaa mukaasi pehmeän alustan tai tyynyn. Musiikki ja puhe vuorottelevat. Voit hiljentyä tai vaikka nukahtaa kirkon penkkiin. Ohjaajana Anna Kivinen, musiikkivieraina musiikkiopiston oppilaita.

Syyskauden 2022 Pyhän sylissä:
8.9., 13.10., 10.11., 8.12.

Seniorifoorumi

Uskosta ja elämästä. Seniorifoorumi on tarkoitettu kaikille, joilla on elämänkokemusta. Vierailijoina on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita, ja ohjelmassa on myös musiikkia. Seniorifoorumit järjestää Lohjan seurakunta yhteistyössä lohjalaisten järjestöjen kanssa. Seniorifoorumi alkaa klo 12 kahvitilaisuudella seurakuntakeskuksessa (kahvilippu 3 €). Ohjelma alkaa klo 13.

Syksyn 2022 Seniorifoorumit:

27.10. Professori Anne Birgitta Pessi aiheena myötätunto. Musiikissa Laurin miehet johtajanaan Timo Saario.

24.11. Presidentti Tarja Halonen, aihe tarkentuu myöhemmin. Musiikissa Jyrki ja Maija Anttila. Juhlimme Seniorifoorumin 10-vuotista taivalta Lohjalla.

Mies juo kahvia sohvalla samalla kun kissa katselee vieressä