Uutislistaukseen

Rovasti, pappi, kirjailija Hannu Nyman

Kristinusko ja muut uskot - Hannu Nymanin luennot la 8.10. Virkkalan kirkossa

28.9.2022 15.00

Kristinusko ja muut uskot
Rovasti, kirjailja Hannu Nymanin luennoi la 8.10. klo 13-16.30 Virkkalan kirkossa. Kaksi luentoa. Välissä kahvitarjoilu. 

Klo 13.00 Idän uskontojen haaste
klo 14.30 Kahvitarjoilu 
klo 15.00 Kristinuskon rajanaapurit

Kristillisiin kirkkoihin kuulumisen rinnalla muiden uskontojen tunnustaminen on kasvanut voimakkaasti Suomessa. Tarjontaa on yllin kyllin, mutta onko tietoa riittävästi?

Onko kaikkien uskontojen päämäärä ja kohde sama? Mistä perusteista ja lähtökohdista eri uskonnot ponnistavat? Tunnetko kristinuskon peruspilarit?  Mitä usko on? Miten usko ja uskonto nivoutuvat yhteen? Jos nämä kysymykset kiinnostavat, tule ihmeessä kuuntelemaan Hannua. 

Vaikka usko on kokemuksellista ja syntyy sisäisestä kokemuksesta ja suhteesta toiseen, rakentuu kuitenkin uskoon perustuva ulkoinen uskonto aina oppikäsityksen, kulttuurin ja tiedon alustasta. Ihminen on kokonaisuus ja tietoa tarvitaan ymmärtämiseen, ja siksi tieto ja ajattelu tukee uskoa. Ilman tietoa luulo ja ennakkoasenteet johtavat valinnoissa. 

Kyetäksemme erottelemaan ja arviomaan uskontoja, tarvitsemme tueksi tietoa ja ymmärrystä uskontojen päämääristä ja alkuperästä.     


Siksi luentojen tarkoituksena on ymmärtää kristinuskon valossa toisella tavalla uskovia. Tarkoituksena ei ole jakaa ihmisiä eriarvoisiksi uskon perusteella, vaan kaikkea ajaa ajatus lähimmäisen kunnioittamisesta. Pyrkimyksenä on pikemminkin selventää erilaisten uskontojen, lähtökohtia, perusteita ja niistä nousevia johtopäätöksiä ja peilata niitä kristinuskon käsityksiin.

Luento on osa Se löytyi -mediamission tapahtumia Lohjan alueella. 

Lämpimästi tervetuloa kuulolle!

Kuva: Unsplash