Uutislistaukseen

Flow my tears – John Dowlandin lauluja Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 26.5. kello 18

Pentti Hildén ja luuttu

Pentti Hildén on ollut esillä useiden kitara- ja luuttulevyjen kautta.

Flow my tears – John Dowlandin lauluja -konsertissa Pentti Hildén, Harri Kerko ja Helsingin tuomiokirkon miesäänten ensemble esittävät John Dowlandin keskeiseen laulutuotantoon keskittyvän ohjelman. Harri Kerko on sovittanut joihinkin lauluihin miesäänille osuuksia, jotka terästyttävät ja kommentoivat tarinoiden kulkua.

John Dowland (1563–1626) oli englantilainen säveltäjä ja aikansa arvostetuimpia luutunsoittajia ja laulajia. Dowlandin tuotanto käsittää enimmäkseen moniäänisiä lauluja, niin maallisia kuin hengellisiäkin, sekä luuttuteoksia. Hänen sävellystensä perussävy on alakuloinen, mihin saattoi – yhdessä 1500-luvun lopun melankoliaa ihannoivan muodin kanssa – vaikuttaa vastoinkäymiset muusikon uralla, erityisesti se, ettei hän milloinkaan saanut virkaa kuningatar Elisabetin hovista.

Pentti Hildén on opiskellut kitaransoittoa Sibelius-Akatemiassa Ivan Putilinin, Jukka Savijoen sekä Kari Äikäksen johdolla. Kitaransoiton diplomitutkinnon hän suoritti vuonna 1983, ja hän on täydentänyt opintojaan muun muassa John Williamsin, Jorge Morelin ja David Russellin mestarikursseilla. Hildén on konsertoinut laajalti kotimaassa ja myös Ruotsissa. Yhdessä kitarataiteilija Janne Lehtisen kanssa hän on lisäksi esiintynyt useassa Euroopan maassa sekä Argentiinassa.

Harri Kerko on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia, musiikin johtoa ja sävellystä. Monipuolisena muusikkona hän on ollut esillä kirkkomuusikon työn ohella muun muassa säveltäjänä, kapellimestarina ja äänitetuottajana.

Lohjan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 26.5. kello 18 alkavaan Flow my tears – John Dowlandin lauluja -konserttiin on vapaa pääsy! Halutessaan voi ostaa ohjelmalehtisen (hinta 10 €).

20.5.2024 13.24