Uutislistaukseen

Katupappilan Olohuone kutsuu vapaaehtoisia - Olisitko se sinä?

Kuvassa ihmisiä avoimessa tilassa sohvalla ja pöydän ääressä

Laurinkadulle avataan elokuun lopussa Katupappila, lohjalaisten mutkaton kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Muun toiminnan lisäksi Katupappilassa toimii kolmena päivänä kaikille avoin Olohuone. Lähtisitkö sinä mukaan pyörittämään Katupappilan Olohuonetta?

Olohuone on avoinna kolmena päivänä viikossa: maanantaisin ja perjantaisin päiväsaikaan klo 10–14 ja keskiviikkona iltapäivällä ja illansuussa klo 15–19. 

Olohuoneen tavoitteena on olla kohtaamispaikka, johon on helppo tulla. Olohuoneessa on tarjolla juttuseuraa, kahvia, teetä ja mehua, lehtiä, lautapelejä ja leikkinurkkaus. Toiminta pyörii vapaaehtoisten voimin. Avaamme ovet perjantaina 30. elokuuta. Varsinaiset avajaiset ovat syyskuun lopussa.

Katupappilan tilat remontoidaan kesän aikana täysin uutta toimintaa varten. 

Mitä Olohuoneen vapaaehtoiset tekevät ja miten pääsee mukaan?
Olohuoneen vapaaehtoiset toimivat pareittain 2–4 tunnin vuoroissa. Paikalla on myös seurakunnan työntekijä osan aukioloajasta. Tehtävät muokkautuvat käytännön myötä, tärkein tehtävä on kuitenkin pitää olohuone avoinna ja kohdata ja tarvittaessa opastaa kävijöitä. Vapaaehtoisilta toivotaan pidempiaikaista sitoutumista.

Kiinnostuitko? Varaa oma juttuhetkesi vapaaehtoistyön koordinaattori Eeva Hietalan kanssa. Tapaamisiin on varattu seuraavat ajankohdat: 10.–11.6. sekä 17.–18.7. Tapaamisessa käydään lävitse käytännön asioita ja siihen on hyvä varata noin puoli tuntia. Siinä on mahdollisuus kysyä ja keskustella tehtävistä. Varaa oma aikasi ja kysy tarvittaessa lisätietoja: eeva.hietala@evl.fi tai 044 328 4371. (Huom. Eeva lomailee 13.–20.6. sekä 1.–14.7.)

Olohuonevapaaehtoisten yhteinen tutustumis- ja perehdytystilaisuus on tiistai-iltana 6.8. Katupappilan tiloissa

Katupappila sijaitsee osoitteessa Laurinkatu 40, entisissä kirkkoherranviraston tiloissa. Olohuoneen lisäksi Katupappilassa järjestetään seurakunnan muuta toimintaa sekä toimintaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan rakentamaan lohjalaisille uutta kohtaamispaikkaa!

Eeva Hietala
Eeva Hietala
Vapaaehtoistyön ja viestinnän koordinaattori

21.5.2024 12.11