Tiekirkkokesä 2020 peruttu poikkeusolojen takia, Lohjalla kirkot avoinna

22.4.2020 08.37

Kirkon viestintäTiedote. Julkaistu: 22.04.2020
Kirkon viestintä

Tulevan kesän 2020 Tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi.

”Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia”, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoo.

Epidemian kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida.

”Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista. Osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta”, Kupiainen kertoo.

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain kasvava määrä. Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa.

Kesän 2019 tiekirkkokauden suosituimmat kohteet olivat Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 60.000 kävijää sekä Kallion kirkko Helsingissä, Valamon luostari, Kerimäen kirkko ja Oulun tuomiokirkko. Tiekirkkotoimintaa organisoi Kirkkopalvelut.

Lohjalla kirkot ovat avoinna

Karjalohjan kirkko ma -  pe klo 11-15

Nummen kirkko ma - pe klo 11-15.

Pusulan kirkko ma– pe klo 11-15.

Sammatin kirkko ma -to klo 11-15.

Lohjan Pyhän Laurin kirkko avoinna joka päivä  (paitsi juhannuspäivänä) kello 9-16. Huom. että kirkko voi olla suljettu yleisöltä kirkollisten toimitusten aikana.  Lohjan oppaat esittelevät kirkkoa ja sen maalauksia kesätiistaisin klo 13.30. Kesto 45 min. Kokoontuminen asehuoneen ovella. Vapaa pääsy. Huolehdimme turvaväleistä ja otamme esittelyyn kerrallaan max. 49 kuulijaa. Tilaisuus on tarkoitettu yksittäisille vierailijoille. Ryhmien pyydämme varaaman oman esittelyn Lohjan Matkailupalvelukeskuksen kautta, puh 044 369 1309 tai tourist@lohja.fi. Järjestäjä Lohjan Oppaat ry / Lohjan seurakunta

Mietiskelypolku ”Kahden maan kansalaisena maailmassa” Pyhän Laurin kirkossa kirkon aukioloaikoina klo 9-16.

Lähde pienelle pyhiinvaellukselle Pyhän Laurin kirkkoon tai tee se virtuaalisesti https://sites.google.com/view/hiljenny-pyhn-laurin-kirkolla