Uudenmaan tiukennetut koronarajoitukset astuvat voimaan maanantaina 30.11.2020

20.11.2020 17.12

Lohjan seurakunta, tiedote 27.11.2020 (20.11.2020)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Ohjeiden mukaiset rajoitukset astuvat voimaan  Lohjan seurakunnassa 30.11.2020 alkaen ja ovat voimassa 20.12.2020 asti. Tilaisuuksissamme saa olla kyseisenä aikana työntekijät mukaan lukien maksimissaan väkeä paikalla 10 henkeä.  Tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.  Tilaisuuksiin osallistutaan vain  täysin terveinä. Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää kaikissa tilanteissa, jolle maskin käytölle ole terveydellistä estettä.  Tiloissamme on saatavilla käsidesiä.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Kirkolliset toimitukset on kuitenkin pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Asiasta päättää kirkkoherra.

Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa.  Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset vietetään pääsääntöisesti radiojumalanpalveluksina (Radio Dei Lohja 107,2 MHz)  Pyhän Laurin kirkon sunnuntain kello 10 radiojumalanpalveluksen jälkeen pappi on paikalla klo 12 asti sielunhoidollista keskustelua varten.  Alueseurakunnat toimivat paikallisen harkinnan mukaan. Itsenäisyyspäivänä 6.12. lasketaan seppeleet soveltaen kaupungin kanssa sovittua ohjelmaa ja huomioidaan turvallisuus.

Seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 20.12.2020 asti. Lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 20.12.2020 asti. Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua rajallinen määrä henkilöitä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä.

Lue myös: Espoon hiippakunnan Tuomiokapitulin ohjeet alueen seurakunnille 27.11.2020

Diakonian ruokailut peruttu 23.11.-20.12.2020. Työntekijä on paikalla tavattavissa ja ruokaa on saatavissa tarvittaessa.

*  ma Mäntynummi: Manna-ruokailu, yhteyshenkilö diakoni Emilia Alander

*  ti Lohjan keskusta: Evästä päivään, yhteyshenkilö diakoni Leena Syvälahti

*  ke Virkkala Elämän leipää, yhteyshenkilöt diakonit  Jonna Seppälä/Jere Laurila

*  Sammatti, (3.12.) Evästä arkeen, yhteyshenkilö diakoni Netta Kuivalainen.

Yhteystiedot tästä.

Huom. Karjalohjan seniorikerho ja Mäntynummen Päiväpiiri ovat myös peruttuja.

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan.

Löydät Lohjan seurakunnan Facebookista (myös alueseurakunnat, srk:n diakoniatyö, lapset/perheet ja nuoret jne.)  Instagramissa @lohjan_srk ja @lohjanseurakunnannuoret,Twitterissä @KirkkoLohjalla

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea kirkonkeskusteluapua.fi

Palveleva puhelin päivystää numerossa 0400 22 11 80 joka ilta klo 18 – 24, operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)