Uutislistaukseen

kuvassa Horst Gripentrog siunaaa kodin, mies soittaa pianoa nainen, Jukka Turunen ja Timo Ranta laulavat

Asuntomessujen Pyörre-talo siunattiin käyttöön

8.7.2021 11.09

Jukka Turusen ja Timo Rannan tulevassa kodissa, asuntomessujen Pyörre-talossa vietettiin tiistaina 6. heinäkuuta kodin siunaustilaisuutta kappalaisen Horst Gripentrogin johdolla. Lämminhenkisessä tapahtumassa laulettiin virsiä, luettiin Raamattua sekä kuultiin musiikkia ja runoutta. Uusi koti sai jopa leikkimieliset kummit pariskunnan ystävistä.

– Kodin siunaus tuntui meille luonnolliselta, koska talo on uusi ja olemme sen ensimmäiset asukkaat, Jukka Turunen kertoo.

– Me rakastamme kulttuuria, ja hetki oli meidän näköisemme, Timo Ranta lisää.

Idea Pyörre talon erikoisuudesta, pyöreästä muodosta kypsyi pariskunnan mielissä jo usean vuoden ajan ennen Lohjan asuntomessuja. Muoto tuo kotiin turvallista pesämäisyyttä, ja asuintilat ympäröivät talon sydäntä, pientä sisäpihaa omenapuulla. Johanna Oraksen taide sulostuttaa kotia seinien lisäksi myös ovissa ja lattiassa.

Talon rakentamisessa käytetyt uusiomateriaalit ilmentävät sen tulevien asukkaiden arvoja.

– Rungosta löytyy metallia neljästä autonromusta ja vanhoista polkupyöristä. Myös kierrätettyjä lasipulloja on hyödynnetty, Jukka Turunen kertoo.

Pariskunta kutsuu uutta kotia loppusijoituspaikakseen eli eläkeajan kodiksi. Kumpikin nimeää suosikkipaikakseen olohuoneen sohvan, jonka suojista voi katsella joko järvelle laskevaa aurinkoa, elävää tulta etanolitakassa tai Johanna Oraksen versiota viimeisestä ehtoollisesta.

teksti Milla Turunen

kuvat Matti Pirhonen

 

Lohjan asuntomessut alkavat perjantaina 9.7. Lohjan seurakunnan messuosasto löytyy järven rannalta rantaviivaa seuraamalla.