Uutislistaukseen

Pyhän Laurin kirkko kuvattu ulkopuolelta kesän vihreydessä.

Pyhän Laurin kirkko toimii ensimmäistä kertaa virallisena tiekirkkona 

28.7.2021 12.36

Lohjan seurakunnassa peräti kuusi kirkkoa toimii tiekirkkoina kesällä 2021. Ensimmäistä kertaa myös Pyhän Laurin kirkko muuntui tiekirkoksi virallisine kyltteineen ja oppaineen, jotka ovat paikalla arkisin klo 11–16 tiistaihin 10.8. asti. Tiekirkko-oppailta voi kysellä muun muassa kirkon historiasta ja nykypäivästä. 

Asuntomessujen aikaan 8.8. asti Pyhän Laurin kirkon aukioloaikoja on pidennetty puolella tunnilla, ja kirkossa pääsee vierailemaan joka päivä kello 9–16.30. Lisäksi kirkossa vietetään lyhyitä musiikkihetkiä kanttoreiden johdolla 3.–5.8. kello 14 ja kello 16. Poikkeuksen musiikkihetkien joukkoon muodostaa Lohjan seurakunnan kirkkoherra Juhani Kortteen pitämä kelttiläinen rukoushetki tiistaina 3.8. kello 16. 

Sadat tuhannet matkailijat pistäytyvät tänäkin kesänä ympäri Suomen tiekirkoissa, joita on kaikkiaan noin 265. Tiekirkot pitävät ovensa avoinna vierailijoille ja tarjoavat levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Samalla ne ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tutustua kirkkoihin. 

Lisätiedot:
www.tiekirkot.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
www.lohjanseurakunta.fi/uutiset/-/news/87850303/