Päivähoitoyhteistyö

Lohjan seurakunnan varhaiskasvatus tekee mielellään yhteistyötä sekä kaupungin että yksityisen päivähoidon kanssa. Varhaiskasvatuksen parissa Lohjalla työskentelevät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain yhteistyön merkeissä. Tiedustelut suunnataan varhaiskasvatuksen ohjaaja Minttu Johanssonille p. 044 328 4307, minttu.johansson@evl.fi.

Katsomuskasvatus

Suomen evankelis-luterilainen kirkko edistää katsomusdialogia ja rakentavaa vuoropuhelua. Suomen peruslain mukaan jokaiselle kuuluu vastuu ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä. Unescon sopimuksen mukaan aineeton kulttuuriperintö tarkoittaa ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvelta toiselle. Ne voivat olla sosiaalisen elämän käytäntöjä, rituaaleja ja juhlamenoja ja maailmankaikkeutta koskevia tietoja, taitoja ja käytäntöjä. 

Yhteinen työ merkitsee vuorovaikutusta, yhteistä suunnittelua ja sopimista. Varhaiskasvatuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön osallistuvat seurakunnan moniammatilliset tiimit, ja mukana ovat muun muassa lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, teologit, musiikin ammattilaiset ja puutarhurit. Yhteistyö perustuu varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteisiin ja Opetushallituksen päivitettyihin ohjeisiin.

Lue lisää katsomuskasvatuksesta täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

 

Päivähoidon joulukirkot 2022

 

Keskiviikko 14.12. klo 9 ja klo 10 Mäntynummen seurakuntakoti

Torstai 15.12. klo 9 ja klo 10 Lohjanportin seurakuntakoti

Perjantai 16.12. klo 9.30 ja klo 10.30 Virkkalan kirkko

Maanantai 19.12. klo 9 ja klo 10 Pyhän Laurin kirkko

Tiistai 20.12. klo 9.15 ja klo 10 Vivamon Särkyneen sydämen kirkko

Keskiviikko 21.12. klo 10 Metsolan siunauskappeli

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

Päivähoidon joulukirkot vuodelle 2022
Päivähoidon joulukirkot vuodelle 2022