Koronavirus ja toiminnan rajoitukset

Lohjan seurakunta, tiedote (päivitetty 16.3.2021)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat astuneet voimaan  Lohjan seurakunnassa 30.11.2020 alkaen.  Tämä tarkoittaa, että perinteisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia ei toistaiseksi voida järjestää sisä- eikä ulkotiloissa. Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 asti.

Tilaisuuksissamme saa olla työntekijät mukaan lukien maksimissaan väkeä paikalla 6 henkilöä.  Tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.  Tilaisuuksiin osallistutaan vain  täysin terveinä. Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää kaikissa tilanteissa, jolle maskin käytölle ole terveydellistä estettä.  Tiloissamme on saatavilla käsidesiä.

Kirkollisissa toimituksissa tulisi olla läsnä enintään kuusi ihmistä. Kirkollisissa toimituksissa voi pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun henkilömäärärajan. Asiasta päättää kirkkoherra. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Lisätietoja Espoon hiippakunnan Tuomiokapitulin ohjeet alueen seurakunnilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on keskeytetty.  Myös lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta on keskeytetty. Kuten edellä mainittu, kirkollisiin toimituksiin voi osallistua rajallinen määrä henkilöitä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.

Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa n. 2 metrin turvavälejä.

Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset toteutetaan  sunnuntaisin radiojumalanpalveluksina kello 10 alk. Radio Dein  Lohja taajuudella 107.2 MHz. Radioinnin voi kuunnella myös suorana verkkolähetyksenä osoitteesta: https://stream.dei.fi:8443/lohjankirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Ehtoollista jaetaan pienissä ryhmissä sunnuntaisin:

Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaisin klo 10-11 jumalanpalvelus Radio Dei Lohja taajuudella 107,2 MHz.  31.1. alkaen messun jälkeen klo 11–12 seurakuntalaiset ovat tervetulleita ehtoolliselle. Ehtoolliselle pääsee asehuoneen kautta kerrallaan sellainen määrä ihmisiä, ettei kuuden ihmisen kokonaismäärää ylitetä.  Pyydämme saapumaan asehuoneen kautta ja poistumaan pääovesta. Turvallisuussyistä suosittelemme noin 2 metrin välejä ja kasvomaskin käyttöä odottaessa.

Muissa seurakunnan kirkoissa tilaisuuksien alussa asetetaan ehtoollinen, jonka jälkeen ehtoolliselle pääsee rajoitusten mukainen määrä ihmisiä kerrallaan:
- Karjalohjan lasikirkko 12-13
- Nummen kirkko 10-11
- Pusulan kirkko 12-13
- Sammatin kirkko 10-11
- Virkkalan kirkko klo 13-14.
Pidämme toisistamme huolta turvavälein ja maskein.

Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista myös televisiosta, radiosta tai verkossa: Kirkon verkkohartaukset listattunaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Löydät seurakuntamme myös: FacebookistaLinkki avautuu uudessa välilehdessäYouTubestaLinkki avautuu uudessa välilehdessäInstagramista @lohjan_srkLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja nuorille @lohjanseurakunnannuoretLinkki avautuu uudessa välilehdessä, sekä Twitteristä @KirkkoLohjalla  Linkki avautuu uudessa välilehdessä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä seurakuntaan. Diakoniatyöntekijän tavoitat puhelimitse varmimmin ajanvarauspäivystyksen aikaan. Yhteyden saat myös sähköpostilla, tekstiviestillä tai jättämällä puhelinvastaajaan viestin.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot tästä.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea: kirkonkeskusteluapua.fi
Palveleva puhelin päivystää numerossa 0400 22 11 80 joka ilta klo 18 – 24, operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)

Seurakuntamme kaikki toimistot palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostitse​​​​​​, yhteystiedot tästä.