Koronavirus

6.1.2021

Seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 31.1.2021 asti. Lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 31.1.2021 asti. Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua rajallinen määrä henkilöitä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä.

Lisätietoja Espoon hiippakunnan Tuomiokapitulin ohjeet alueen seurakunnille 5.1.2021

Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset toteutetaan  sunnuntaisin radiojumalanpalveluksina kello 10 alk. Radio Dein  Lohja taajuudella 107.2 MHz.

Pyhän Laurin kirkossa su 31.1. klo 10 messu rajoitetulle väelle, joka radioidaan klo 10-11 Radio Dei Lohja taajuudella 107,2 MHz. Messun jälkeen klo 11–12 seurakuntalaiset ovat tervetulleita ehtoolliselle ja hiljentymään noin 10 hengen ryhmissä kerrallaan. Pyydämme saapumaan asehuoneen kautta poistumaan pääovesta. Turvallisuussyistä suosittelemme noin 2 metrin välejä ja kasvomaskin käyttöä odottaessa. Muissa seurakunnan kirkoissa tilaisuuksien alussa asetetaan ehtoollinen, jonka jälkeen ehtoolliselle pääsee 10 henkilöä kerrallaan:
- Karjalohjan lasikirkko 12-13
- Nummen kirkko 10-11 (avoinna hiljentymistä varten myös ke 27.1. klo 12-13, diakoni Karinto)
- Pusulan kirkko 12-13
- Sammatin kirkko 10-11
- Virkkalan kirkko klo 13-14.
Pidämme toisistamme huolta turvavälein ja maskein.

Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista myös televisiosta, radiosta tai verkossa: Kirkon verkkohartaukset listattuna

Huom. poikkeusaika myös seurakunnassa jatkuu v ainakin 31.1.2021 asti. Tämä tarkoittaa, että perinteisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia ei voida järjestää sisä- eikä ulkotiloissa.

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun

Löydät seurakuntamme myös: FacebookistaYouTubestaInstagramista @lohjan_srk ja nuorille @lohjanseurakunnannuoret, sekä Twitteristä @KirkkoLohjalla

Seurakuntamme kaikki toimistot palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostitse​​​​​​, yhteystiedot tästä.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräys

Lohjan seurakunta, tiedote päivitetty 6.1.2021 (aiemmat 14.12.2020 ja 20.11.2020)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Ohjeiden mukaiset rajoitukset astuvat voimaan  Lohjan seurakunnassa 30.11.2020 alkaen ja ovat voimassa 31.1.2021 asti. Tilaisuuksissamme saa olla kyseisenä aikana työntekijät mukaan lukien maksimissaan väkeä paikalla 10 henkeä.  Tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.  Tilaisuuksiin osallistutaan vain  täysin terveinä. Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää kaikissa tilanteissa, jolle maskin käytölle ole terveydellistä estettä.  Tiloissamme on saatavilla käsidesiä.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Kirkolliset toimitukset on kuitenkin pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Asiasta päättää kirkkoherra.

Jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa.  Lohjan Pyhän Laurin kirkon jumalanpalvelukset vietetään pääsääntöisesti radiojumalanpalveluksina (Radio Dei Lohja 107,2 MHz)  Pyhän Laurin kirkon sunnuntain kello 10 radiojumalanpalveluksen jälkeen pappi on paikalla klo 12 asti sielunhoidollista keskustelua varten.  Alueseurakunnat toimivat paikallisen harkinnan mukaan.

Diakonian ruokailut peruttu  Työntekijä on paikalla tavattavissa ja ruokaa on saatavissa tarvittaessa.

*  ma Mäntynummi: Manna-ruokailu, yhteyshenkilö diakoni Emilia Alander

*  ti Lohjan keskusta: Evästä päivään, yhteyshenkilö diakoni Leena Syvälahti

*  ke Virkkala Elämän leipää, yhteyshenkilöt diakonit  Jonna Seppälä/Jere Laurila

*  Sammatti, (3.12.) Evästä arkeen, yhteyshenkilö diakoni Netta Kuivalainen.

Yhteystiedot tästä.

Huom. Karjalohjan seniorikerho ja Mäntynummen Päiväpiiri ovat myös peruttuja.

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan.

Löydät Lohjan seurakunnan Facebookista (myös alueseurakunnat, srk:n diakoniatyö, lapset/perheet ja nuoret jne.)  Instagramissa @lohjan_srk ja @lohjanseurakunnannuoret,Twitterissä @KirkkoLohjalla

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea kirkonkeskusteluapua.fi

Palveleva puhelin päivystää numerossa 0400 22 11 80 joka ilta klo 18 – 24, operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)